• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Abraham Twerski - Stres (video)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan DarkWoman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DarkWoman

Emektar Üye
Forum Yaşı
6 Yıl 6 Ay
Stresi nasıl görmemiz hakkında size söylemek istediğim bir şey var. Bunun önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü pek çok insan derslerimde hatırladıkları bir şeyin de bu olduğunu söylüyorlar.

Bir dişçinin ofisine gönderilmiştim ve “Istakozlar nasıl büyür?” isimli makaleye göz gezdiriyordum. Istakozların nasıl büyüdüğünden bana ne? Ama ilgimi çekmişti.
Makale, ıstakozların sert bir kabuk içinde yaşayan narin, yumuşak bir hayvan olduğunu söylüyordu.

Bu sert kabuk genişlemiyor. Peki ıstakoz nasıl büyüyebiliyor? Istakoz büyüdükçe kabuk onu sıkıştırıyor ve kendisini baskı altında rahatsız hissediyor. Kendini avcı balıklardan korumak için bir kaya oluşumunun altına gidiyor kabuğunu çıkarıp atıyor ve yeni bir tanesini üretiyor.

Zamanla büyüdükçe kabuk rahatsız bir hal alıyor, tekrar kayanın altına gidiyor bunu birçok kez takrarlıyor. Istakozunun büyümesine imkan sağlayan tetikleyici onun rahatsızlık duymasıdır.

Eğer ıstakozların doktorları olsaydı, hiçbir zaman büyüyemezlerdi. Çünkü rahatsızlık hisseder hissetmez doktora giderdi, doktor ona antidepresanlar verir iyi hissederdi. Kabuğunu hiçbir zaman çıkarıp atmazdı.

Bence stresli zamanların, ayrıca büyümenin bir işareti olan zamanlar olduğunun farkına varmamız gerekiyor. Eğer zorlukları uygun şekilde kullanırsak zorluklar aracılığıyla büyüyebiliriz.

Abraham Twerski

Geri