• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

WordPress Acemiler İçin Wordpress SEO'ya Başlangıç Rehberi

Sentinus

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Ağu 2013
Konular
3,490
Mesajlar
10,553
MFC Puanı
7,510
Wordpress girişte dikkat edilecek detaylar nelerdir?

acemiler-icin-wordpress-seo-ya-baslangic-rehberi.jpg
Wordpress özelikle yazılım bilmeyen ve hazır bir sistem üzerine eklenti ve temalar ile site kurarak içerik yayını yapmak isteyenler için oldukça idealdir. Fakat içerik girmek ile sonuca ulaşmak zor olacağından dolayı Wordpress SEO işlemlerine de önem verilerek gerekli düzenlemelerin yapılması gerekmektedir. Acemiler için Wordpress SEO’ya başlangıç rehberi ile Wordpress kurlum sonrasında neler yapmanız gerektiğini öğrenebilir ve böylece sitenizi çok daha iyi bir hale getirebilirsiniz.
Dünya genelinde 75 milyonu aşan Wordpress, pek çok site yöneticisi için tek çözümdür ve bu bakımdan Wordpress kısıtlı imkanlarda ortaya en iyi sonucun çıkması için idealdir. Hazır temalar ve eklentiler ile kişilerin siteyi daha iyi hale getirmesi ve ekonomik bir çözüm bulabilmesi mümkündür.
Ziyaretçilerini Unutmayın!
Wordpress SEO ya da siteniz için yapacağınız diğer işlemlerde ilk olarak ziyaretçilerinizi düşünmeniz gerekir. Bu bakımdan Wordpress SEO işlemlerinde de yine ziyaretçilerinizin sitenizden en iyi şekilde yararlanmasını amaçlayarak, bu yönde değişiklikler yapmanız gerekmektedir. Eğer sitenize gelen ziyaretçiler içeriklerinizi okumaktan zevk alıyorsa, uzun yazılarınızda dahi dakikalarda sitede kalıp içeriğiniz okuyorsa ve son olarak siteden çıkarken içeriğinizi paylaşıyorsa siteniz Google’ın gözünde çok daha iyi bir yere sahip olacaktır. Wordpress SEO işlemlerini yaparken de bu amaçları gerçekleştirmeniz adına önemli değişiklikleri yapmanız gerekecektir.
Master SEO Eklentilerini Kullanın
SEO konusunda Wordpress ile özleşen ve en başarılı SEO eklentilerini kullanarak SEO çalışmalarınıza başlayabilirsiniz. Bu konuda ise “Yoast SEO” ve “All-In-One SEO” kullanabileceğiniz ücretsiz iki seçenektir ve bu iki eklentiden birisini seçmeniz yeterli olacaktır. Özellikle çok fazla bilginiz yoksa ve içeriğinizi nasıl hazırlamanız gerektiğini bilmiyorsanız Yoast SEO’yu tercih etmelisiniz.
Bu eklentide içeriğin odak kelimesinin ne olduğunu girdikten sonra eklenti tarafından yazınız incelenerek eksikler belirlenmektedir. Böylece içeriğin SEO için en iyi hale gelmesi adına eklentiden yardım alarak içeriklerinizi zenginleştirebilirsiniz.
Başlangıç aşamasında her detayı düşünmeli ve bu şekilde sitenizi hazır hale getirmelisiniz.
Bölüm 1- Bitti. Yazımızın diğer bölümlerini de yine sitemizde kısa süre içerisinde bulabilirsiniz.


veteknoloji
 
Üst