OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Ahududulu mini tart
Hamur için
290 gr hazır kek unu, 120 gr soğuk tereyağı, 70 gr pudra şeker, 1 çay bardağı toz badem, 1 yumurta, 1 paket vanilya, üzeri için 200 gr labne peyniri, 1 paket kremşanti, yarım su bardağı soğuk süt, Yarım çay bardağı pudra şeker, Ahududu, Antep fıstığı
Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta iyice yoğurun.
Rulo şekline getirip streç filme sarın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hamuru buzdolabından alıp yarım parmak kalınlığında dilimleyin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerinde çatal yardımıyla delikler açın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dakika pişirin. Pişirdikten sonra fırından çıkarıp soğumasını sağlayın. Krema için kremşanti ile sütü mikserle iyice çırpın. Suyu süzülmüş labne peyniri ve pudra şekeri ilave edip tekrar çırpın. Kremayı sıkma torbasına alıp minik tartların üzerine sıkın. Ahududulu ve Antep fıstığı ile süsleyip dinlendirdikten sonra servis yapın.
Hamur için
290 gr hazır kek unu, 120 gr soğuk tereyağı, 70 gr pudra şeker, 1 çay bardağı toz badem, 1 yumurta, 1 paket vanilya, üzeri için 200 gr labne peyniri, 1 paket kremşanti, yarım su bardağı soğuk süt, Yarım çay bardağı pudra şeker, Ahududu, Antep fıstığı
Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta iyice yoğurun.
Rulo şekline getirip streç filme sarın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hamuru buzdolabından alıp yarım parmak kalınlığında dilimleyin. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerinde çatal yardımıyla delikler açın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dakika pişirin. Pişirdikten sonra fırından çıkarıp soğumasını sağlayın. Krema için kremşanti ile sütü mikserle iyice çırpın. Suyu süzülmüş labne peyniri ve pudra şekeri ilave edip tekrar çırpın. Kremayı sıkma torbasına alıp minik tartların üzerine sıkın. Ahududulu ve Antep fıstığı ile süsleyip dinlendirdikten sonra servis yapın.