• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Ailesinden Uzak Çocuklarda Psikoloji

vioLeta

Özel Üye
Üyelik Tarihi
29 Tem 2015
Konular
946
Mesajlar
1,610
MFC Puanı
540
Ailesinden Uzak Çocukların Psikolojisi

İş, şehir değişikliği vb. gibi çeşitli nedenlerle yeni doğan bebekler, uzun saatler boyunca annesinden ayrı kalabiliyor. Bakıcı ya da aile büyükleri tarafından bakılan bebeklerin, bu duruma maruz kalması bebek ve anne üzerinde ne tip etkiler yaratıyor?

3 yaşa kadar çocuk, anneye çok ihtiyaç duyar. Yaşantısında rutinler olması önemlidir. İlk 3 yılda yürümeyi, kendisini sözel olarak ifade etmeyi ve tuvalet alışkanlığını kazanır. 3. yıl civarında ise anne ve babayı taklit etmeye, cinsel kimliğinin farkına varmaya ve sosyalleşmeye başlar.

Eğer çocuk, ileriki yıllarda bir araya gelmek üzere, anne babasından uzun bir süre ayrı kalmak zorunda ise çoğunlukla aile büyükleri tarafından büyütülür. Uzun ayrılıklar sonucunda çocuk, bakımını üstlenen kişilere, çevresinde sıklıkla gördüğü ve yakın hissettiği kişilere anne / baba diyerek hitap etmeye başlar.

Anne-baba, abla-ağabey oluyor

Anne babanın fotoğrafları gösterilip telefon konuşmaları yapılsa bile, çocuk nörolojik olarak soyut şeyleri algılayamayacağından, bu çabalar çocuk için bir rüyadan farksızdır. Çocuk anne baba ile tekrar bir araya geldiğinde ise bocalar. Anne babaya, ağabey, abla veya teyze, amca olarak hitap eder. Uzun ayrılık sonrasında anne baba da çocuğuna, çocuğunun alışkanlıklarına, davranışlarına yabancılaşacağı için iletişim kurmak güç olur.
 
Üst