• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Akıllı Defter Nedir? Akıllı Defter Ne İşe Yarar? Akıllı Defter Nasıl Kullanılır?

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,469
MFC Puanı
34,700
akilli-defter-ozellikleri-768x512.jpg

Akıllı telefonlardan, akıllı tahtalardan sonra sonra akıllı defterler de mi çıkmış? Bu soruları soranları duyar gibiyim, çünkü ben de “akıllı defter”i ilk defa duyduğumda verdiğim tepki bu olmuştu. Bu yazımızda akıllı defterlerle ilgili akıllara takılan soruları yanıtlamaya çalışacağız. Yazı içerisinde aşağıdaki soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Akıllı defter nedir?

Akıllı defterde ne gibi özellikler bulunmaktadır?

Akıllı Defter Nasıl kullanılır? Hangi derslerde kullanılır?

Akıllı defterin faydaları nelerdir?

Akıllı defterin fiyatı ne kadar?

Akıllı defterin görüntüleri.

Akıllı defter, içerisinde hali hazırda bilgileri barındıran, yani öğrencinin defterinde olması gereken konu anlatımlarının, soru çözümlerinin, örneklerin vb. yer aldığı dijital bir defter diyebiliriz. Hali hazırda işlenen dersle ilgili konu müfredatının dijital defterde yer almasıdır.

Akıllı defterlerin sağlayacağı faydalardan en önemlisi zamandan tasarruf olarak görülmektedir. Öğretmenin tahtaya yazması ve öğrencilerin beklemesinin önüne geçilecek ve bu zaman soru çözüm veya diğer sınıf içi etkinliklere ayrılabilecek.

Akıllı defterler birçok derste kullanılabilmektedir. Türkçe, matematik, İngilizce, sosyal bilgiler, fen ve teknoloji ve daha farklı birçok derste akıllı defter bulunabilmektedir.

Akıllı defterin fiyatı da normal defter fiyatının çok çok üstünde. Şöyle bir fiyatları incelediğimizde en ucuz akıllı defter fiyatının 8 – 20 TL’den başladığını bu sayının sınıf seviyesine, sayfa sayısına, yayın evine göre değişebilmektedir.

Akıllı defterler hangi sınıf seviyelerinde bulunabilmektedir? Akıllı defterler birçok sınıf seviyesinde piyasada bulunabilmektedir. Ortaokul, lise gibi seviyelerde birbirinden farklı yayınlar tarafından piyasada bulunabilmektedir.
 
Üst