DarkWoman
MFC Üyesi
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2019
- Konular
- 5,318
- Mesajlar
- 11,488
- MFC Puanı
- 66,370
Faydaları
Evlâdı olmayanlara, erkeklikten kalanlara, idrarını tutamayanlara, bel ağrısına, bel soğukluğuna, baş ağrısına, kuvve-i hazımaya, diz ve omuz ağrılarına, mafsal ağrılarına, siyatiğe, basura, kulunca nafidir.
Malzemeler
Çöreotu............................................ . 90 gr.
Zencefil............................................ . 15 gr.
Topalak............................................ . 15 gr.
Havuç tohumu.................................... 15 gr.
Soğan tohumu.................................... 15 gr.
Anason............................................ .. 15 gr.
Tarçın............................................ ......9 gr.
Dârüfülfül............................................ .9 gr.
Kebabiye............................................ .9 gr.
Mesteki............................................ ...6 gr.
Günlük............................................ .....6 gr.
Safran............................................ ..... 6 gr.
Andız kökü ................................................. 6 gr.
Havlıncan.......................................... 12 gr.
Meşe palamutu unu (kavrulmuş) .............. 180 gr.
Kavrulmuş simit unu......................... 360 gr.
Hazırlanışı
Bunların mecmuu dövülür elekten geçirilir, yeteri kadar halis balla macun yapılır. 9-15 gr. Kadar yutulur.[1]
Kaynaklar
[1] İbrahim b. Ali İffet Ankaravî, "Kitab-u Menafi-u Nas"
Evlâdı olmayanlara, erkeklikten kalanlara, idrarını tutamayanlara, bel ağrısına, bel soğukluğuna, baş ağrısına, kuvve-i hazımaya, diz ve omuz ağrılarına, mafsal ağrılarına, siyatiğe, basura, kulunca nafidir.
Malzemeler
Çöreotu............................................ . 90 gr.
Zencefil............................................ . 15 gr.
Topalak............................................ . 15 gr.
Havuç tohumu.................................... 15 gr.
Soğan tohumu.................................... 15 gr.
Anason............................................ .. 15 gr.
Tarçın............................................ ......9 gr.
Dârüfülfül............................................ .9 gr.
Kebabiye............................................ .9 gr.
Mesteki............................................ ...6 gr.
Günlük............................................ .....6 gr.
Safran............................................ ..... 6 gr.
Andız kökü ................................................. 6 gr.
Havlıncan.......................................... 12 gr.
Meşe palamutu unu (kavrulmuş) .............. 180 gr.
Kavrulmuş simit unu......................... 360 gr.
Hazırlanışı
Bunların mecmuu dövülür elekten geçirilir, yeteri kadar halis balla macun yapılır. 9-15 gr. Kadar yutulur.[1]
Kaynaklar
[1] İbrahim b. Ali İffet Ankaravî, "Kitab-u Menafi-u Nas"