• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Almanya Dizel Araçları Yasakladı!

Üyelik Tarihi
27 Tem 2017
Konular
109
Mesajlar
212
MFC Puanı
10
Almanya, 2018 yılından itibaren dizel araçları yasaklayacağını açıkladı. Peki, ilk etapta bu yasaktan hangi şehir etkilenecek?

Elektrikli otomobillerin, benzinli ve dizel otomobillere göre çevreyi kirletmemesi tüm dev otomobil üreticilerini bu alana yönlendirmeye başlamıştı. Ancak elektrikli otomobillere geçiş süreci tahmin edebileceğiniz gibi biraz sancılı olacak. Bu yüzden firmaların tek başlarına yetersiz kaldığı durumlarda hükümetler devreye girerek, çevre dostu elektrikli otomobillerin kullanımı yaygınlaştırılmaya çalışılacak.

Bu süreçte İngiltere ve Fransa'nın ardından bir hamle de Almanya'dan geldi. 2040 yılından sonra fosil yakıtlı araçları yasaklayacak olan İngiltere ve Fransa'ya karşılık, Almanya; 1 Ocak 2018 yılından itibaren dizel araçların trafiğe çıkmasını yasakladığını duyurdu.

Dizel araç yasağı ilk etapta Almanya'nın Stuttgart şehrinde uygulanmaya başlayacak. Alman hükümetinin almış olduğu bu karara otomobil üreticileri tepki gösterdi. Otomobil üreticileri önümüzdeki günlerde Berlin'de toplanacak. Bakalım bu toplantıda otomobil üreticileri, dizel araçlar için alınan bu karara itiraz edecekler mi?​
 
Üst