• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Altın Neden yükseliyor, Altın Ne zaman düşecek?

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,469
MFC Puanı
34,700
Altın Neden yükseliyor, Altın Ne zaman düşecek?


ALTIN NEDEN YÜKSELİYOR?


Tedbirlerin gevşetilmesine bağlı olarak haziran ortasından itibaren artış kaydeden vaka sayıları ikinci dalga endişelerini gündeme getiriyor. Vaka sayılarındaki artış mayıs ayından itibaren küresel ekonomilerde gözlenen toparlanmanın devamlılığı ve gücü üzerinde de endişelere neden oluyor. ABD – Çin arasında artan gerilim de piyasalar açısından bir diğer önemli risk faktörü olarak izleniyor. Salgın kaynaklı endişeler ve gündemdeki mevcut riskler nedeniyle güvenli liman talebinin güç kazanırken, ons altın yukarı yönlü seyrini sürdürüyor.

Mevcut endişelere ve artan güvenli liman talebine ek olarak, düşük faiz ve bol likidite ortamı da altın fiyatlarını destekleyen önemli bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor. Faiz oranlarının düşmesi ve ekonomilerde gözlenen zorluklar para birimlerine olan güveni azaltırken, bollaşan likiditenin alternatif getiri arayışı ons altını destekliyor. Ons altında haziran ayından itibaren yukarı yönlü bir seyir izlenirken, temmuz ortasından sonra alımların ivme kazandığı görülüyor. Tarihi zirvelerin yenilendiği ons altın dünkü fiyatlamalarda psikolojik öneme sahip 2000 dolar seviyesini aşmayı başarırken, bugün de 2000 dolar üzerinde 2030 dolarlı seviyelerdeki seyrini sürdürüyor.

Mevcut risk ve endişeler gündemde kaldığı sürece bol likiditenin de desteklediği ons altında yukarı yönlü hareketlerin devam edebileceğini değerlendiriyoruz. 2000 dolar üzerindeki seyrin korunmasına bağlı olarak yukarı yönlü hareketlerin devamında 2055-2080-2100 dolar ve 2130 dolar seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Vaka sayılarındaki artışın sürmesine bağlı olarak tedbirlerin yeniden gündeme gelmesi ve küresel ekonomilerdeki toparlanmanın baskılanmasını güvenli liman arayışını hızlandırabilir. Bununla birlikte son dönemdeki güçlü yükselişlerin ardından yaşanabilecek kâr satışlarında ise 2000 dolar ve temmuz ortasından itibaren etkili olan kısa vadeli yükseliş trendinin geçtiği 1983 dolar seviyesi kısa vadeli destek noktalarıdır. 1983 dolar altında kâr satışlarının bir miktar hız kazandığı görülebilir. Buna bağlı olarak 1945-1906 dolar ve 1870 dolar seviyeleri destek olarak izlenebilir.



Yurt içindeki gram altın fiyatlarına baktığımızda ise son aylarda ons altında etkili olan yükselişlere bağlı olarak pozitif bir seyrin izlendiği ve tarihi zirvelerin yenilendiği görülmektedir. Temmuz ayının son haftasında Dolar/TL kurunda da yaşanan yükselişler gram altın fiyatlarını destekleyen bir diğer gelişmedir. Pozitif teknik görünümün korunduğu ve tarihi zirvelerden işlem gören gram altında, ons altın ve kur tarafındaki hareketler belirleyici olmaya devam edecektir.

Ons altın ve kur tarafında yükselişlerin devam etmesi durumunda tarihi zirvelerin yenilenmeye devam edileceği gram altında, 465.55-468.05 TL ve 478.50 TL seviyeleri direnç olarak izlenebilir. Olası kâr satışlarında ise 455.00-448.30 TL ve 444.25 TL seviyeleri kısa vadeli destek seviyeleridir. Salgın kaynaklı gelişmeler ve haber akışları fiyatlamalar üzerinde belirleyici olacağından yakından izlenecektir. Son dönemde güçlü yükselişlerin yaşandığı ve volatilitenin yüksek seyredebildiği gram altın tarafında işlem yapan yatırımcıların haber akışları ve fiyatlamalara karşı dikkatli olması yararlı olacaktır.
Onurcan Bal
Gedik Yatırım Yatırım Danışmanı
 
Son düzenleme:
Üyelik Tarihi
3 Ara 2019
Konular
3
Mesajlar
161
MFC Puanı
1,020
Sene sonuna kadar 500 lirayı görecek haberleri dolanıyordu .
Hafta sonuna kadar 500 lirayı geçer gibi görünüyor.
 

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,469
MFC Puanı
34,700
500 geçerse öpte başına koy :D
 
Üst