• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Anchusa - Sığır Dili

Üyelik Tarihi
30 Kas 2012
Konular
12,578
Mesajlar
16,017
MFC Puanı
2,330
Adı: Anchusa - Sığır Dili
Familya: Boraginaceae

Bir ya da iki yıllık otsu bitkilerdir. Yayvan ya da dikine bol dallı gelişme gösterirler. Kaba dikensi ya da sert batıcı tüylüdürler. Avrupa Afrika ve Doğu Asya'da doğal olarak yetişen 30 Anchusa türü vardır.

Anchusa'lar hemen hemen her iyi bahçe toprağnda yetişebilir. Fakat genellikle nispeten nemi az tın ve kireç içeren topraklar ve güneşli ortamlarda iyi gelişirler. Bazıları ise nemli ve yarı gölge ortamları sever. İri yüksek boylu dallanma gösterenlerde yatmalarını engellemek için destek gereklidir. Kaya bahçelerinde diğer bahçe ve parklarda kullanılmaya uygundurlar. Kaya bahçelerinde iki yıllık çeşitler kullanılır. Bu ortamlarda çiçek etkisi daha uzun süreli olur. Çeşitli türlerinin kullanım farklılığı toprak ve diğer yetişme ortamı koşullarından kaynaklanır. Daha çok mavi ve menekşe renkli olanlar aranır. Geniş çayırlar içinde de iyi etkilidirler.

Üretim:
Kökten ayırma ve tohumla üretilirler. Tohumlar çoğu kez bitkilerin bulunduğu ortamlarda kendiliğinden fide oluşturur. Bununla birlikte tohumla üretime islah kuruluşlarından sağlanmaları halinde başvurulmalıdır. Dikim mevsimi erken ilkbahar aylarıdır. Tohum ekimi mayıs-haziran aylarında yapılır. Şaşırtma işlemi gereklidir. Tohumdan elde edilen fideler eylül ayında ya da ilkbaharda bahçedeki yerlerine dikilir. Tohumların çimlenme gücü 2-3 yıldır. Ekimden 2 hafta sonra çimlenme gerçekleşir.
 
Üst