• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Apple 2015 İlk Çeyrek Finansal Sonuçlarını Açıkladı

Üyelik Tarihi
7 Ocak 2015
Konular
4,091
Mesajlar
4,274
MFC Puanı
40
Apple, her ne kadar 2015 Q1’de açıklandığı için ilk çeyrek olarak adlandırılan ancak 2014 yılının son üç ayını kapsayan finansal sonuçları açıkladı.

Tatil sezonunu da kapsadığı için oldukça yüksek, hatta rekor düzeyde satış, gelir ve kar beklenen sonuçlar kimseyi şaşırtmadı.

Ekran-Resmi-2015-01-28-10.40.21.png


Sadece üç ayda 74,6 milyar dolar gelir elde eden şirketin net karı 18 milyar dolar olarak açıklandı. Pastanın büyük dilimi beklendiği gibi Amerika. Tek başına 30 milyar dolar gelir getiren Amerika’yı 17 milyar dolar ile tüm Avrupa kıtası izlerken Çin, 16 milyar dolarlık gelir ile Apple’a neredeyse Avrupanın tamamı kadar kazandırdı.

iPhone-6-Hero-Elma-Dergisi.jpg


iPhone satışları patladı

Önceki çeyreğe oranla satışları %90 artan ürün tahmin edebileceğiniz gibi iPhone oldu. Sadece üç ayda, muhtemelen pek çok rakip(!) şirketin yıllar içinde ulaşabileceği satış rakamına ulaşarak 74 milyon adet iPhone satışı gerçekleşti. Rakamlar öylesine büyük ki, basit bir matematik ile Apple’ın her saat başı yaklaşık 34 bin adet iPhone sattığını görebilmek mümkün. iPhone tek başına Apple’ın toplam gelirinin %69’unun da sahibi oldu.

Yeni iPad Air 2 ve iPad Mini 3 satışlarının da etkisiyle, iPad satışları önceki çeyreğe kıyasla %74 arttı ve toplamda üç aylık dilimde 21.5 milyon adet ürün satıldı.

Mac satışları da iOS cihazlar kadar olmasa da Apple’ı mutlu etmeye devam ediyor. 5.5 milyon adet Mac satışı gerçekleşti.
 
Üst