• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Arınmanın anahtarı: Lifler

Üyelik Tarihi
11 Mar 2015
Konular
1,897
Mesajlar
3,366
MFC Puanı
15,160
Arınmanın anahtarı: Lifler…




Beslenme ve Diyet Uzmanı Aylin Yılmaz, liften zengin vitamin deposunun sebze ve meyveler olduğunu belirtiyor. Vücudun kullandığı ve ihtiyacı olan posanın, sindirime yardımcı ve barsakaların çalışmasını sağlayan en önemli unsurlardan biri olduğunu açıklayan Yılmaz, tok tutma özelliği ile birlikte detox etkisinin de bulunduğunu sözlerine ekliyor. Yılmaz, vitamin ve minerallerin vücutta birer anahtar olarak kullanıldığını ve tüm fonksiyonlarda rol aldığını da belirtiyor.

Enerjinin merkezi

Enerji yeterli alındığında kaslarınız düzenli çalışmaya ve özellikle fazla yağ depolarından arınmaya başlarsınız. Yılmaz, “Günlük alınan enerjinin yarısından fazlası mutlaka karbonhidratlardan karşılanmalıdır. Tahıllar, meyveler, ekmek, pilav, makarna gibi besinler karbonhidratlardan oluşmaktadır. Her gün mutlaka sık ve azar azar alınmalıdır.”açıklamasını yapıyor.

Aminoasit’in Gücü

Kaslarınızı desteklemek ve korumak adına protein ihtiyacınızı da her gün mutlaka karşılamalısınız. Bunu en iyi yapan besin grubu et, süt, yumurta gibi hayvansal besinlerden karşılanabilirken bitkisel proteinden en zengin besin baklagil grubundan da faydalanmak mümkün. Buradaki püf nokta kullanılan bu besinlerin fazla yağlı olmaması ve kızartma türevlerinden oluşmamasıdır.

Yağın sırrı!

Yağ asitleri, özellikle hücrenin yenilenmesi korunması ve sinir sistemi için çok önemlidir. Fakat çoğu zarar azı karar olduğundan dikkatli tüketilmesi gereken bir besin grubudur. Aylin Yılmaz, yağ çeşitlerinden özellikle zeytin yağ, kanola yağ, fındık yağının tercih edilebileceğini ama günde 3 tatlı kaşığından fazla tüketilmemesinin önemli olduğunu belirtiyor.

Zaman çözümü

Besinleri doğru zamanlarda aldığınızdan emin olduktan sonra sıra en önemli belki de en çok unuttuğumuz ve hep ertelediğimiz uygulamaya vücudumuzun en çok ihtiyacı olan egzersize, yani spora geliyor. Kaslarımızı düzenli bir frekansta çalıştırmalı hormonları düzenli kullanmalı ve kan akımını hızlandırarak hücrelere detoks etkisi yaratmalıyız ki hem harcadığımız enerji dengesini oluşturmalı hem de bedenimizi toksinlerden arındırmalıyız.
Her gün en az 30 dakika tempolu yürümeli ve bedenimizi çalıştırmalıyız.

Denge Meselesi!

Besinlerden aldığımız enerjiyi gün içinde düzenli olarak harcamalıyız; bu bir dengedir. Alınan enerjinin harcanan enerjiyle dengelenmesi en doğal durumdur. Bu sağlandığında kilo kontrolü sağlanmış, hormonlarınız düzenli çalışmış, hücreleriniz tüm yaşamsal fonksiyonları denge içinde tamamlamış olacaktır. Kilonuzu da istediğiniz değerde tutmuş olacaksınız.









 
Üst