• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Aşkta En Sık Yapılan Hatalar

Üyelik Tarihi
30 Kas 2012
Konular
12,578
Mesajlar
16,017
MFC Puanı
2,330
Sağlıksız bir birliktelikte bilinçaltında gizli olan ve açık seçik ifade edilmeyen bazı kurallar vardır. Bu kurallar muhtemelen ilişkide olan bireylerin ailelerinden öğrendikleri yanlışlardır. Aynı zamanda bu yanlışlar birlikteliği sağlıksız yapmakla kalmaz, bu sağlıksız durumun devamını da sağlar. Tüm bu hataları neden yaptığının farkında olmayanlar için bu sorunları çözmek çok zordur. Bu sebeple sizler için araştırdık, ve aşkta en sık düşülen hataları inceledik:
1-Mükemmeliyetçilik

Sevgilinizden mükemmel olmasını istemediğinize emin misiniz? O zaman bir de şu soruya cevap arayın: sevgilinizin, hangi olumsuz özelliğini olduğu gibi kabul ediyorsunuz? Peki en son ne zaman o bir yanlış yaptığında "Olabilir, herkes hata yapar, boşver." dediniz? Eğer lcevabınız pek tatmin edici değilse, belki de mükemmeliyetçi davrandığınızı kabul etmelisiniz.

Mükemmeliyetçi davranmanız, sevgilinize "onun kendi düşüncelerinin hiç bir değeri olmadığı"nı söylemeniz gibidir. Bu da sevdiğiniz kişiyi de kendinizi de umutsuzluğa sürüklemenize sebep olur. İlişkinizin değerini düşürmek istemiyorsanız, mükemmeliyetçilikten uzak durun.
2-Denetleyicilik

Sevgilinizin düşünce ve davranışlarını denetleme gereği duyuyorsanız, ya da kendiliğinden gelişen, denetlenmeden ortaya çıkan davranışlara tepki veriyorsanız, farklı düşüncelere açık değilseniz bu sizin tam bir GERİ ZEKALI olduğunuz anlamına gelmiyor olabilir! Her şeyi önceden kestirebilmek istiyor olmanızın sebebi size ailenizin de böyle davranmış olması olabilir. Yapmanız gereken şey kesinlikle aşkta bu hataya düşmemek ve karşıdakine güvenebilmeyi öğrenmektir.
3-Kırgınlıkları Depolamak


İşte bu oldukça önemli! Sevgilinizin önceden yaptığı hataları veya ona önceden kırgın, kızgın olduğunuz konuları depolayıp, başka tartışmalarınızda dile getirmek, ya da sadece bu kırgınlıkları geride bırakamamak, ilişkilerde en sık yapılan hatalardan biri! Bu davranış kişilerin birbirini anlamasını ve sağlıklı iletişim kurmasını, sorunları çözmesini engeller! Bu sebeple eğer böyle bir alışkanlığınız varsa bir an önce vazgeçseniz iyi edersiniz!
 
Üst