• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Aşkta erkekler daha duygusal

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Araştırma şirketi Youth Republic tarafından hazırlanan Cornetto Aşk Araştırması’na göre erkekler aşka daha pozitif bakarken, kadınlar aşkın daha gerçekçi ve olumsuz yanlarını da görebiliyor.

Aşkta erkekler daha duygusalTürkiye genelinde 50 farklı üniversitede yaşları 16 ile 24 arasında değişen bin 377 öğrenci üzerinde yapılan araştırmanın sonuçlarına göre kadın için aşkta mutluluk hediyeler ve sürprizler anlamına geliyor. Erkek için ise mutluluk daha soyut kavramlarla eşleşiyor.

Erkekler aşkı mutluluk, eğlence, gülümseme gibi pozitif değerlere dayandırırken, kadınlar aşkın ayrılık, kavga ve keder gibi olumsuz yanlarını da görebiliyor.

ERKEKLER ‘BİZ’ DİYOR

Araştırmanın karşı cinsler arasındaki farklılıkları ortaya koyan sonuçlarına göre, kadınların yüzde 63’ü ilişkiye gerçekçi ve daha ben merkezli yaklaşırken, erkeklerin yüzde 66’sı “biz” odaklı bir yaklaşım sergiliyor.

Araştırmaya göre ortaya çıkan ilginç detaylar ise şöyle: Gençlerin yüzde 22’sinin sevgililerini en çok benzettiği meyve çilek, gençlerin yüzde 9’unun sevgililerini en çok benzettiği hayvan köpek, Gençlerin yüzde 8’i ilk kez sinemada öpüşüyor.
 
Üst