• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Aşkta ilgi Eksikliği

Üyelik Tarihi
30 Kas 2012
Konular
12,578
Mesajlar
16,017
MFC Puanı
2,330
Sevgi, sürekli beslenmesi gereken bir ateşe benzetilir. İlişkide olan iki insanı da birer muma benzetebiliriz. Nasıl sıradan bir mum bile havaya ihtiyaç duyuyorsa, sıradan bir ilişki bile ilgi, heyecan ve ilerlemeye ihtiyaç duyar. sağdaki resimdeki sönük mumun, ilgi göstermeyen, artık sevmeyen kişiyi sembolize ettiğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, o mum ilgi gösterilmeyen kişiyi simgeliyor.


İlişkisi olan kişiye ilgi göstermeyen birinin, çoğu zaman gerçekten pek çok haklı sebebi olabilir. Bu yüzden aklınıza ilk getireceğiniz şey "artık sevmiyor mu?" olmasın.

Özellikle "eskiden bana daha çok ilgi gösteriyordu, şimdi diğer kişilerle daha çok ilgileniyor" diye düşünüyorsanız muhtemelen sorununuz sevgiyle alakalı değil.

Kendinize şu soruyu sormanızın zamanı gelmiş olabilir: "benimle ilgilendiğinde eskiden ne karşılık veriyordum? şimdi ne karşılık veriyorum?"
Eskisi kadar ilgilenmeyen kişiler'in bu davranışları, genelde aşağıdaki iki sebepten biriyle alakalıdır.

1-İlgiye karşılık alamamak

Bir çok kız (ve bazı erkekler) ilişkiye başladıktan sonra kendisine ilgi gösterildiğinde farklı davranmaya başlıyor, bu gayet bilinen bir durum. Eskiden kahkaha atılan esprilere artık gülümseniyor, eskiden hayran kalınan tespitlere artık susuluyor, hatta eskiden gülünüp geçilen hatalar artık büyük sorunlar yapılıyor. Bu değişimlerin çoğu ise "artık takdir etmemek" şeklinde yorumlanabilecek cinsten.

Her insan takdir edilmekten, davranışlarını ve düşüncelerini sergileyince artı puanlar almaktan hoşlanır. Ama erkeklerin pek çoğu kendini takdir edilmeye muhtaç hisseder. Takdir sözcüğü pek karşılamayabilir, burada sözü edilen olgu "onay/kabul görmek, olumlu tepki almak".

Bu durumda bu kişiler, ilgi gösterdiğinde olumlu tepki aldığı kişilere yönelip, onlarla ilgilenmeye başlarlar. Arkadaşlarıyla, aileleriyle, iş dostlarıyla geçirirler vakitlerini. Bu da gayet mantıklı bir sonuç, ve kesinlikle sevgiyle bir bağlantısı yok.


2-Sorumluluklardan kaçmak


Ataerkil sistem pek çok sorumluluğu erkeklere yükler. Kendini yeteri kadar yetiştirememiş bir sürü erkek de bu sorumluluklardan kaçarak geçirir hayatını.

Özellikle yeni evlenenler "eşiyle, çocuğuyla ve işiyle ilgilenmek" sorumluluğundan kaçmaya çalışır. İşini bahane ederek eşiyle daha az ilgilenmeye başlar.

Elbette ki sorumluluklarını yük olarak görmesinin bundaki payı çoktur. Tıpkı ders olarak gösterildiği için bir bilim dalından soğumak gibi.

Bu durumda yapılması gereken en doğru şey ise şüphesiz, sadece konuşmak için düzenlenmiş bir buluşmada, karşılıklı oturup konuşmak.
 
Üst