• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Astım Nefes Darlığı Nedir - Astımın Tedavisi Nasıldır

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Astım(asthma) yani nefes darlığı nefes alış esnasında hava solunum durumunun gerçekleştiği “alveol” olarak belirtilen hava boşluklarına iletimini sağlayan bu iletici hava kanallarında tıkanıklık, daralma ve bununla birlikte gelişen hava alışverişinde zorluklar yaşatabilen bir hastalıktır.

Alerjik Astım

Astımın alerjik olma durumuda vardır. Alerjik astım hastanın duyarlılık gösterdiği bir veya birden fazla alerjen etkenler olma durumudur. Evcil hayvanlar, ev tozu akarları, küfler, polenler ve benzeri etkenler hastanın duyarlı olduğu alerjenler arasındadır. Bu duyarlılıkların testi için alerji testi yapılabilir. Prick testi yani alerjik deri testleri yapılarak veya kandaki ige değeri ölçülerek duyarlılıklar konusunda bir fikir edinilebilir.





Alerjik astım belirtileri genellikle çocukluk döneminde ortaya çıkmaktadır. Alerjik astım hastanın kendisinde ya da ailesinde ilaç alerjisi, egzama, alerjik nezle, besin alerjisi ve buna benzer çeşitli alerjik hastalıklara sıklıkla rastlanma ihtimali vardır. Astım bahar aylarında veya mevsim geçişlerinde hastanın nefes almasını zorlaştıran bir hastalıktır. Alerjik astım ile ilgili kendinizde veya çocuğunuzda bir rahatsızlık olduğunu düşünüyorsanız öncelikle doktorunuza giderek gerekli testlerin yapılmasını sağlayabilirsiniz. Alerjik astım doktor kontrolünde aşı tedavisi ve ilaç kullanımı ile iyileşme gösterebilir.

Astım yani nefes darlığı hastalığı ile mücadele etmek için öncelikle doktorunuza danışmayı unutmayınız. Her ne kadar internette astım tedavisi için çeşitli kürler vb. bitkisel ürünler, şifalı bitkiler önerileri okusanız da hastalıklar konusunda tanı ve tedavi uygulayacak tek yetkili ve bilgili kişiler bu işin eğitimini almış olan doktorlardır.

Astım için iyi gelebilecek birkaç şifalı bitki karışımları;

5-6 gram kadar ayva yaprağı 1 su bardağı suya konulacak şekilde 9-10 dakika kadar kaynatılıp günde 1-2 bardak kadar içilebilir.

Öksürük otu çayının da faydalı olduğu belirtilmiştir. Günde 1 bardak tüketilebilir.

Isırgan yaprağı çayı da günde 1 bardak tüketilebilir.

Karanfil, zencefil, tarçın gibi şifalı bitkilerin de astım hastalığına iyi geldiği belirtilmiştir.

Astım hastaları bahar aylarında ve mevsim geçişlerinde polenlerden etkilenmemeleri için dikkatli olmalıdırlar. Doktorlarına danışarak nelere karşı alerjilerinin olduğunu tespit ederek, alerjen durumlardan kendilerini korumalıdırlar.
 
Üst