mum
Onursal Üye
- Forum Yaşı
- 18 Yıl 2 Ay
- Mesajlar
- 2,500
- Tepkime puanı
- 90
Sivas Selçuk Anadolu Lisesi yönetimi yanlıştan döndü. Okulun girişinde bulunan ve Mustafa Kemal Atatürkün sözlerinin yer aldığı tabelalar, SÖZCÜnün haberinin ardından yenilendi. Yerine konuldu. Eğitimciler Umarız bu ayıp tekrarlanmaz dedi
Sivas Selçuk Anadolu Lisesi'ndeki ayıbı SÖZCÜ gündemine getirmişti. Okulun girişinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Ne Mutlu Türküm Diyene ile Hürriyet ve İstiklal Benim Karakterimdir sözlerinin yer aldığı tabelaların kaldırılmasına çok sayıda öğretmen, veli ve öğrenci tepki gösterdi. Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, tabelaları indirenlerin cezalandırılması için Vali ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurdu.

BÖYLEYDİ Okulun girişindeki Atatürk'ün Ne Mutlu Türküm Diyene ile Hürriyet ve İstiklal Benim Karakterimdir sözlerinin yazılı olduğu tabelalar kaldırılmıştı.

BÖYLE OLDU Skandalı SÖZCÜ gündeme taşıdı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti. Kaldırılan tabelalar yeniden eski yerlerine asıldı. Eğitimciler ve veliler mutlu.
Atatürk'ün sözlerinin bulunduğu tabelaların indirildiğinin SÖZCÜ'de manşetten yayımlanması üzerine, Sivaslı Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Basın Müşaviri Feyzullah Aslan da valilikten bilgi aldı. Tabelalar yenilenip yerine takıldı.
Türk Eğitim Sen Genel Sekreteri Musa Akkaş da tabelaların yeniden yerlerine konulmasından sonra SÖZCÜ'ye şunları söyledi:
HEYKELİ DE YENİLENSİN TALEBİ
Bundan memnuniyet duyduk. Dileriz onlar hep yerinde durur. Okuldaki Atatürk büstünün olduğu kaidenin üzerinde de Atatürk'ün Türk Öğün, Çalış, Güven' sözlerinden Türk'ün çıkarılmış olduğuna tanık olduk. Bunun da yeniden yazdırılmasını istiyoruz.

AKP'li belediye, parka Ak Parti Kent Parkı tabelası asmıştı.
O TABELA DA SÖKÜLDÜ
Öte yandan Niğdenin Altunhisar İlçesi'nde belediye arazisi üzerine yaptırılan parka Ak Parti Kent Parkı 2016 yazılı tabela asılması büyük tepki topladı. SÖZCÜ'nün haberiyle gündeme gelen olayın ardından yetkililer harekete geçti.

Parktaki AKP amblemli tabela dün kaldırıldı. CHP İl Genel Meclisi Üyesi Rasim Yılmaz, Vatandaşlar da yapılan yanlışı dile getirdi. Haberin SÖZCÜ'de yayımlandığı gün de tabela indirildi dedi.
sözcü