OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Bagetli Karabuğday
Malzemeler:
2 bardak karabuğday
Tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
arzuya göre baget veya doğranmış tavuk
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
Hazırlama Tarifi:
2 bardak karabuğday yağsız tavada kavrulur, üzerini 2 parmak geçecek kadar soğuk su dökülür. Kısık ateşte pişirilir. Suyunu tamamen çektikten sonra üzerine tercihe göre tereyağı koyularak ateşi kapatıp 10 dakika demlenmesi için bırakılır. Üzeri için, doğranmış tavukta olabilir ben baget tercih ettim. Bagetleri 10 dakika tencerede kaynattıktan sonra, soğanı ufak doğradıktan sonra tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ, azıcık tereyağı koyarak soğanla bagetleri tavaya ilave ediyoruz. Soğan ve bagetler kızarınca, salça ilave edip, üzerine 1 bardak tavuk suyundan ilave edip, suyu çekilene kadar kaynatıyoruz. Dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz AFİYET OLSUN.
Malzemeler:
2 bardak karabuğday
Tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
arzuya göre baget veya doğranmış tavuk
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
Hazırlama Tarifi:
2 bardak karabuğday yağsız tavada kavrulur, üzerini 2 parmak geçecek kadar soğuk su dökülür. Kısık ateşte pişirilir. Suyunu tamamen çektikten sonra üzerine tercihe göre tereyağı koyularak ateşi kapatıp 10 dakika demlenmesi için bırakılır. Üzeri için, doğranmış tavukta olabilir ben baget tercih ettim. Bagetleri 10 dakika tencerede kaynattıktan sonra, soğanı ufak doğradıktan sonra tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ, azıcık tereyağı koyarak soğanla bagetleri tavaya ilave ediyoruz. Soğan ve bagetler kızarınca, salça ilave edip, üzerine 1 bardak tavuk suyundan ilave edip, suyu çekilene kadar kaynatıyoruz. Dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz AFİYET OLSUN.