• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Baklava yufkasına sarılı fener balığı dürüm Tarifi

OBERON

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
20 Kas 2016
Konular
2,670
Mesajlar
2,919
MFC Puanı
1,410
Malzemeler
500 gram doğranmış fener balığı
30 gram baklava yufkası
1 adet soğan
2 çorba kaşığı Palm Yağı
1 çay kaşığı tuz

Kırmızı Lahana Yahnisi:
1/4 kırmızı lahana
1 çorba kaşığı Palm Yağı
1 çorba kaşığı bal
1 çay kaşığı tuz

Fırınlanmış Taze Börülce:
100 gram taze börülce
1 çorba kaşığı Palm Yağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı hardal tozu

Limonlu Sumak Sos:
1 su bardağı balık suyu
1 tatlı kaşığı sumak
Yarım limon
1 tatlı kaşığı Palm Yağı

Soğanı çok ince piyazlık doğrayıp, Palm Yağı ile kısık ateşte soteleyin. Fener balığını bir tavaya koyup, Palm Yağı ile her iki tarafını da hafifçe kızartın. Baklava yufkasını dört parmak eninde keserek, uzun bir şekilde tezgaha serin. Üzerine balık daha sonra soğan koyarak rulo şeklinde sarın. Hepsini bu şekilde hazırlayın. Yağlanmış tepsiye yerleştirip, 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Kırmızı lahanayı çok ince piyazlık kıyarak, bir tavada kısık ateşte 1 çorba kaşığı Palm Yağı ile soteleyin. İçerisine bal ve tuz ekleyin. Börülcelerin kenarlarını ayıkladıktan sonra, 1 çorba kaşığı Palm yağı, tuz ve hardal tozu ile harmanlayıp, 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Balık suyunu bir sos tenceresinin içine alın. Sumak, 1 tatlı kaşığı Palm Yağı ve tuz ilave ederek kaynatın. Balık dürümleri garnitürler eşliğinde servis yapın.

 
Üst