• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Banka Soygununa Dair...

Tokyo

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
3 Haz 2020
Konular
3,330
Mesajlar
5,771
MFC Puanı
72,650
Ülkenin birinde bir banka soygunu gerçekleştiği sırada soygunculardan biri bankadakilere bağırır: "Kımıldamayın!.. paranız devlet güvencesindedir ama hayatınız sizindir." herkes yere yatar... bunun adı "zihin değiştirme kavramı"dır. alışılmış düşünce tarzını değiştirmek ustalıktır!..

Bu arada müşterilerden bir kadın, bir masanın üzerine yatmıştır; ama bacaklar açıkça ortada... soyguncu bağırır: "edebini takın!.. bu bir soygundur, ırza geçme değil!.." bunun adı "Profesyonellik"tir. işin neyse onun üzerinde yoğunlaş!..

Daha genç olanı (mba derecelidir) daha yaşlı olanına (ki bu ise ilkokul terk): "abi, paraları sayalım" der. yaşlı olan: "çok aptalsın be!.. bu kadar para sayılır mı?.. akşama haberlerden miktarı öğreniriz" der. Buna tecrübe derler. tecrübe, kağıt diplomalardan çok daha önemlidir!..

Soyguncular kaçtıktan sonra şube müdürü şefe hemen polisi aramasını söyler. şef: "durun hele müdürüm. giden gitti. biz de 10 milyon daha alıp önceki iç ettiğimiz 70 milyona ekleyelim, ne dersiniz?.." buna "dalgayı yakalamak" derler. berbat bir durumu kendi lehine çevirmektir bu!..

Müdür der ki: "yahu, her ay bir soygun olsa harika olurdu. ne eğlenirdik bee!.." buna "sıkıntılardan kurtulmak" derler. Kişisel mutluluk işinden her zaman çok daha önemlidir!..

Akşam tv haberleri bankadan 100 milyon dolar çalındığını açıklamış!.. Çaldıkları paranın çok daha az olduğunu bilen soyguncular oturup saymışlar parayı. tekrar tekrar saymışlar. bakmışlar hepi topu 20 milyon!.. Çok kızmışlar bu işe.

"Biz hayatımızı tehlikeye atıp 20 milyon çalabildik. Banka müdürü bir el hareketi ile 80 milyon götürdü. galiba soyguncu olmak yerine doğru dürüst eğitim görmek daha iyiymiş!.." bu, "bilgi altından daha değerlidir" demektir.

Banka müdürü çok mutludur. özellikle bir süre önce borsada kaybettiklerini geri alabildiği için. buna "fırsatları kullanmak" derler. soyguncu kim bilmiyorum. Banka müdürü daha ne kadar vurgun yapar, onu da bilmiyorum. Kesin olan tek bir şey var!.. bu işin faturası halka kesilecek!..
 

RuHuMDaKiöKüZ

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2020
Konular
26
Mesajlar
760
MFC Puanı
9,550
sevgili @Tokyo
yazdığın çok uzun olduğu için hepsini okumadım
ama hem ana temanı cümleme kattım hem mesajının altındaki beğeni butonuna bastım.
bu seni, hepsini okuduğuma ikna etmek demektir.


sağlıcakla
 

iyiliktozu

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
1 Ocak 2021
Konular
2
Mesajlar
85
MFC Puanı
900
Aklıma şey geldi; Türkiye de bir banka soygunu vs olduğunda acaba televizyon kanallarına fazla söyleyip aynı bu müdür gibi mi yapıyorlar?
Özellikle hırsızın dediği;
"Biz hayatımızı tehlikeye atıp 20 milyon çalabildik. Banka müdürü bir el hareketi ile 80 milyon götürdü. galiba soyguncu olmak yerine doğru dürüst eğitim görmek daha iyiymiş!.."

tebessüm ettim. =)
 
Üst