• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Bankalara ceza yağacak!

Yusuf

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
3 Nis 2015
Konular
1,134
Mesajlar
5,405
MFC Puanı
7,440
Bankalara ceza yağacak

Bankaların, tüketicinin onayını almadan bazı hizmet ve ürünlerden, farklı isimlerle, ücret talep etmeye devam etmesi BDDK`yı harekete geçirdi. Müşteriden işlem fişi ücreti isteyen bankalara da cezai işlem yapılacak.


f_para5_985997121175.jpg

Bankaların, getirilen sınırlamalara rağmen, tüketicinin onayını almadan bazı hizmet ve ürünlerden, farklı isimlerle, ücret talep etmeye devam etmesi, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bazı bankalar yasal düzenleme ve ilgili yönetmeliklerden haberleri yokmuş gibi davranarak birbirinden ilginç isimlerle ücret almaya devam ediyor. Hatta müşterilerine ödemelerini anımsatmak için ararken bile iletişim ücreti talep ediliyor.

KAPSAMLI İNCELEME


Sabah Gazetesi'nden Hazal Ateş'in haberine göre, Gümrük Bakanlığı, bankaların yönetmeliklere uyup uymadığı konusunda kapsamlı bir inceleme yürütüyor. İnceleme, tüketici haklarının korunması, faizler ve sözleşmeler olmak üzere üç ana başlıkta sürüyor. Tüketicinin Korunması ve
Piyasa Gözetim Müdürlüğü müfettişleri, kredi sözleşmelerini tek tek inceleyerek ilgili yönetmeliklere uyulup uyulmadığına bakıyor.



150 MİLYONLUK CEZA



Ayrıca, bankaların kullandırdığı kredilerde o günkü piyasaya duyurulan faiz oranı ile orantılı olup olmadığına bakılıyor. Sözleşmede yer alan hizmetleri vermeyen, kampanyalarda verilen kredilerde açıklanan faizle alınan faiz arasındaki uçuk fark bulunan bankalara para cezası kesildi. Kampanyalarda faizler konusunda tüketiciyi yanıltan üç bankaya toplamda yaklaşık 150 milyon liralık ceza verildi. Bakanlığın faizler konusunda üç bankaya ceza kestiği, 20'yi aşkın bankaya yönelik de incelemelerini sürdürdüğü belirtiliyor.



BU ÜCRETİ ÖDEMEYİN!



Müşteriden işlem fişi ücreti isteyen bankalara da cezai işlem yapılacak. Bu ücretlerle karşı karşıya kalan tüketicilerin itiraz ederek, hiçbir şekilde ödeme yapmaması gerektiği belirtildi. BDDK da sektöre yönelik şikâyetleri dikkate alarak yeni yaptırımlara hazırlanıyor. Tüketici haklarını ihlal eden bankaların yanı sıra personel de sorumlu tutulacak.


Paranın Uzmanı-Haber
 

Almora

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
2 Ağu 2014
Konular
1,832
Mesajlar
2,642
MFC Puanı
4,340
Bankalar bir çok konuda hava parası almaya devam ediyor. Bence sıkı denetlenmeliler.
 

Yusuf

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
3 Nis 2015
Konular
1,134
Mesajlar
5,405
MFC Puanı
7,440
Vatandaşlarımızı mutlak yaptırdığı işlemleri kesinti olup olmadığın incelesinler..
 
Üst