• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

vioLeta

Özel Üye
Üyelik Tarihi
29 Tem 2015
Konular
946
Mesajlar
1,610
MFC Puanı
540
Bebeğin Dişli Doğması


Bazen yeni doğan bebekler dişli olarak dünyaya gelebilir. Bu ilk duyulduğunda bir çok kişiye tuhaf gelen bir durum olmakla birlikte nadir de olsa görülebilen normal bir durumdur. Yaklaşık 2000 – 3000 bebekten birinde görülen bu durumda, bebeğin doğumdan sonra bir ya da iki dişi olduğu görülür.

Doğuştan gelen bu diş veya dişler genellikle alt diş etlerinde bulunur. Bu dişlere natal ismi verilir. Natal dişleri yumuşak dokulara bağlı olduğundan güçlü köklere sahip olmaz. Natal dişleri gevşekse eğer hekim daha hastanedeyken bebeğin dişini çekmek isteyebilir. Çünkü bu gevşek dişler bebeğe sorun çıkarabilir.

Örneğin doğuştan gelen bu dişler bebeğin emmesinde sorun çıkarabilir. Bebek dişi yüzünden rahat ememeyebilir. Ayrıca natal dişleri bebeğin dilini kesebilir.

Eğer natal dişi çekilmemişse, annenin bu dişin bakım ve temizliğini aksatmadan yapması gerekir. Natal dişi çekilmemişse bebeği diş hekimine de göstermek gerekir.

Natal dişlerinin çekilmemesi gevşek olduğu için yerinden çıkarak bebeğin boğazına kaçması gibi risklere de yol açabilir. Dişin çekilmemesi bebeğin beslenmesinde sorun yaratıyorsa, dilinde ve diş etinde kesiklere sebep oluyorsa, dişin çekilmesi için diş hekimine baş vurmak en doğrusu olacaktır.

Doğum sırasında değil de, doğumdan sonraki ilk 1 ay içinde de bebeklerde diş çıkabilir. Bu dişlere de neonatal ismi verilir. Neonatal dişler de natal dişlerde olduğu gibi bebeğin beslenmesinde sorun yaratıyorsa, dil veya diş etinde kesiklere sebep oluyorsa çekilmesi uygun olur. Ayrıca bu dişlerin de natal dişler gibi sağlam olmadığından yerinden çıkıp bebeğin boğazına kaçması riski vardır.

Natal ve neonatal dişler bebeğe zarar verdiği gibi anneye de zarar verebilir. Bebek emerken annenin göğüs ucunu tahriş edebilir. Tüm bu sebeplerle natal ve neonatal dişleri bir çok hekim çekmeyi tercih eder.

Bu dişler bebeğin süt dişleri olmadığından çekilmesinde problem yoktur. Zamanı geldiğinde bebeğin dişleri kendiliğinden çıkacaktır.
 

Henna

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
1 Tem 2017
Konular
21
Mesajlar
1,062
MFC Puanı
90
ay kiuamam ya dayanamam hic.
 
Üst