• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Bedir Savaşı

TRWE_2012

Süper Moderatör
Üyelik Tarihi
2 Haz 2020
Konular
3,087
Mesajlar
5,879
MFC Puanı
20,700
1642345446759.png

Hicretin 2. Yılında Medine’ye Göç Eden Müslümanlar, Mekkeli Müşrikleri Baskısından Dolayı Medine’ye Apar Topar Hicret Etmişlerdi. Ebu Sufyan, Hicret Edenlerin Arkasında Bıraktığı Malları Kervanlara Yükleyerek Suriye Topraklarında Satacağı Haberi Gelmiştir.

Peygamber Efendimiz Bedir Denilen Bölgede Kervana El Koymuş Ve Haberi Duyan Mekkeli Müşrikler Büyük Bir Ordu Toparlayarak Bedir Denilen Bölgeye Gelmiştir.

İslam Ordusunun Sayısı 305 Kişi İdi. 50 Deve Ve 2 At Bulunurken Mekkeli Müşriklerin Sayısı 700 İdi. 600 Deve Ve 100 Tane Atlı Olan Bu Ordu İslam Ordusunun 2 Katı İdi. Bedir, Şam Yolu Üzerinde Bulunan Su Kuyularına Sahip Bir Geçiş Yolu Ve Panayırlar Düzenleyerek Para Kazanan Bedevi Arapların Yaşadıkları Yerdi.

İslam Ordusu, Su Kuyularının Olduğu Bölgeye Mevzilenerek Üstünlük Kuracaklardır. Yoldan Gelen Müşrikler Direk Su Kuyularına Hücüm Etselerde İslam Ordusu Muvaffak Olacak Ve Ok Atışlarıyla Karşılık Vereceklerdir. Savaşta 75 Müşrik Ölecek Ve Müşriklerin Lideri Olan Ebu Cehil Gibileri Ölecekti. Bu Savaş İslam Ordularının İlk Zaferi Olacaktı. 10 Sene Boyunca Türlü Eziyetlere Maruz Kalan Ümmet Bu Zaferle Beraber Dahada Güçlenecektir. Kureyşe Ve Müşriklere Atılan Ağır Bir Tokat Gibiydi Ve İntikam Savaşlarıda Gelecekti.

Kaynak :
Kod:
https://cokiyiabi.com/
 
Üst