• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Beytullah

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TeuFeL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TeuFeL

Çok Pişman Olan Hiç Pişman Olmamıştır.
Kayıtlı Üye
Forum Yaşı
9 Yıl 7 Ay
Allah'ın evi, kâbe.

tesekkurler kardesim ...

birleşik bir kelimedir camilerede derler zira beyt arapça ev manasına gelir menzil de ev manasına gelir .. ve lafzullah ile bitişmiş allahın evi manasındadır ... mecaziyet yüklenmiş bir birleşik kelimedir desek doğrudur kullanılmasında asla sakınca olmaz.

Buradaki ev mecaz anlamındadır.

Bu ismi kimse çocuğuna koymasın. Hoş olmaz.

Hoş olmaz diye birşey yok,
Beytullah İsmi Caizdir. Dinen yasaklı ve uygun olmayan isimler arasında yer almıyor.. O yüzden Konulmasında sakınca yok,evlatlarımıza hayırlı anlamları güzel isimler verilmelidir..

Beytullah İsmi Caizdir. Dinen yasaklı ve uygun olmayan isimler arasında yer almıyor.. O yüzden Konulmasında sakınca yok,evlatlarımıza hayırlı anlamları güzel isimler verilmelidir..

katılmakla beraber merak ediyorum feyzullah oluyormu?:f38:

katılmakla beraber merak ediyorum feyzullah oluyormu?:f38:

isimleri koyarken ki amaç ve anlamı çok önemli. popülerlik olsun diye isim konmaz. anlamı hayırlı ve güzelse konulabilir tabi. en azından caiz olmayan isimler arasında yer almıyor.

isimleri koyarken ki amaç ve anlamı çok önemli. popülerlik olsun diye isim konmaz. anlamı hayırlı ve güzelse konulabilir tabi. en azından caiz olmayan isimler arasında yer almıyor.

sonu lafızla bitenlerle uzatırdım konuyu ama gerek yok allahınevi denmesi normaldir ve konulurmu konulur evlatlarınıza ama ağır isim daha tavsiye isimler olması daha tasınabilir olanları tercih edilmesi daha makul bence ...

abdullah gibi ..

Kafadan fetva verme.. Yanlış düşünüyorsun.. ^^

Kafadan fetva verme.. Yanlış düşünüyorsun.. ^^

kafadan fetva vermem ben,araştır Gerçeği Kendin Gör ;) Sende kafadan fetva verme,malum olmayan seyleri varmıs gunahmıs Gibi anlatmanın Günahı daha büyük ;)

Geri