• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Bilal Başacıkoğlu kimdir

Üyelik Tarihi
24 Mar 2017
Konular
1,018
Mesajlar
2,425
MFC Puanı
4,910
Bilal Başacıkoğlu (d. 26 Mart 1995, Zaanstad), Hollandalı-Türk futbolcu. Eredivisie ekiplerinden Feyenoord'da forma giymektedir.




Kulüp kariyeri

İlk yılları

Bilal Başacıkoğlu, Türk bir baba ve Faslı bir annenin oğlu olarak 26 Mart 1995'de Hollanda'nın Zaanstad şehrinde doğdu. Futbola ise amatör olarak doğduğu şehirde başlayan Bilal, 2006 yılında AFC Ajax onu 11 yaşında, altyapı akademisi De Toekomst’a (Gelecek) aldığında minikler D takımında forma giymeye başladı. Ama 2 yıl sonra yeterli bulunmaması nedeniyle kadro dışı kaldı. Başakçıoğlu o günler için “13 yaşında küçük bir çocuktum, beni yeteri kadar iyi bulmamışlardı ve o yaşlarda böyle büyük bir kulüp tarafından gönderildiğinizde size büyük bir acı veriyor” ifadelerini kullandı. Amsterdam yakınlarındaki Haarlem’de futbol oynamaya başladı, oradan da Haarlem belediyesine bağlı bir köy olan Badhoevedorp’un amatör takımı RKSV Pancratius’a transfer oldu. Hayatının değiştiği anlardan birisi de bu köy oldu, çünkü köyün zamanındaki sakinlerinden birisi, dönemin Heerenveen hocası, efsane isim Marco van Basten’di. Heerenveen onu teknik direktörünün isteğiyle 2011 yılında Friesland’a getirdi.

Heerenveen

Heerenveen altyapısındaki performansları onu Hollanda milli takımı alt yaş gruplarından da çağrı almasını sağladı ve 18 ile 19 yaş altı takımlarında forma giydi. 8 Kasım 2013 tarihinde ise RKC maçında 87. dakikada oyuna girerek ilk kez mavi-beyazlı formayla tanıştı.Alfred Finnbogason’un İzlanda milli maçları sırasında sakatlanması ile PSV maçında ilk kez ilk 11’de sahaya çıktı. 2013-14 sezonunda ilk yarıda Heerenveen forması ile 17 mücadelede sahaya çıkan oyuncu, 3 gol ve 5 asistlik bir performans sergileyerek, göze çarpan bir performans sergiledi. 2013-14 ara transfer döneminde ise kadrosunda Oğuzhan Özyakup gibi Hollanda'da yetişmiş olan futbolcuları bulunduran Beşiktaş JK'nün dikkatini çekti ve Manchester United'ın da istediği bu futbolcuyu Önder Özen istediklerini belirtti.

Feyenoord

31 Temmuz 2014 günü 3.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Feyenoorda transfer oldu.

Millî Takım Kariyeri

İlk kez Hollanda U-18 milli takımı forması giyen Başacıkoğlu, Hollanda U-19 milli takımında da oynadıktan sonra 2014 yılının Ağustos ayında Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Türkiye A Milli Futbol Takımında forma giyme kararı aldığı açıklanmıştır.

Vikipedi
 
Üst