• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Bilim adamları kayıp kıta buldu!

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Bilim adamları kayıp kıta buldu!

gWggmO.jpg


Dünya sandığımızdan daha büyük olabilir mi?

Elbette olabilir. Her gün birçok yeni şey öğreniyoruz bununla birlikte öğrendiklerimizle Dünya'yı bir tık daha anlıyoruz ve bilim adamları 2 milyar yıllık olduğu düşünülen bir kıta buldu. Bu gerçelten çok eski bir kıta. 2 milyar yıllık olduğu düşünülen ve buda zirokon kristallerinin, Mauritus adasınn kendisinden daha yaşlı olduğu anlamına geliyor. Bunların da 9 milyon yaşında olduğu söyleniliyor. Jeoloji bilimi doğayı daha iyi anlamamız adına gelişmiş bir bilim dalı. Bu araştırmalar sonucunda en önemli nokta ise bulunan bu zirkon kristallerinin volkanik aktiviteler sonucunda yeryüzüne ulaştığının düşünülmesi bu da yer altında gizlenmiş bir kıta için güçlü bir ipucu olarak karşımıza çıkıyor.

3q55y0.jpg


Kıtanın okyanus tabanında parçalanmış olabileceği düşünülüyor. Böylesi bir kıtanın bilim adamları yerini tespit etmekte sorun yaşadığı aşikar. Çünkü kıtanın tabanında parçalanıp kaybolmuş olabilmesi yönünde ciddi etkenler var. Ancak burada yer alan zirkon kristalleri, Madagaskar adasında bulunan zirkonla benzer yaşlanıyor. Yani bilim adamları çok eski tarihlerde Madagaskar ile bulunan bu adanın birleşik olabileceği de düşünülüyor. Bununla birlikte kıta tam olarak bulunamasa da bu araştırmadan Dünya'da keşfedilmeyi bekleyen daha fazla jeolojik kalınınn olabileceğini düşünmekte haksız sayılmayız.

Alıntı
 
Üyelik Tarihi
16 Eki 2012
Konular
21
Mesajlar
196
MFC Puanı
30
İnsanlık uzaylarda dünyada tur atıyo o kadar bilimsel deneyler yapılıyo daha dünyanın kıtaları tam anlamıyla keşfedilmemiş çok şaşırtıcı bari ilk biz taşınsak dicem de dikmişlerdir paçavralarını :) :)
 
Üyelik Tarihi
17 Eyl 2013
Konular
2
Mesajlar
98
MFC Puanı
210
Hayret nasıl bulamamış insanlar bunu
.
 

İlda

Özel Üye
Üyelik Tarihi
17 Kas 2012
Konular
1,235
Mesajlar
5,399
MFC Puanı
1,490
Daha neler duyacaz ,gorecez bakalım

GM 5 d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Üst