• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Bir Zamanlar Windows 7 Hakkında Yazılanlar

TRWE_2012

Süper Moderatör
Üyelik Tarihi
2 Haz 2020
Konular
3,095
Mesajlar
5,896
MFC Puanı
20,930
Windows 7, önceki Windows sürümleri gibi farklı kullanıcılar için farklı özelliklere sahip sürümlerle piyasaya çıkıyordu. Bunlardan Home Premium ve Professional şimdiye kadar en çok üzerinde konuşulanlardı ama bir de Win 7 Ultimate vardı. Satış fiyatı Profesional sürümünden 20 dolar daha pahalıydı. Peki Vista'da hayal kırıklığı yaratan(bana göre vista hayal kırıklığı oluşturmadı, sorun kullanıcının kendisindeydi.) Ultimate sürümü için bu ekstra ücreti ödemeye gerek var mıydı?

Windows 7 Ultimate'in Profesional sürümüne göre 8 farklı özelliği vardı. Bunlardan üç tanesi yani BranchCache, Enterprise Search ve DirectAccess özellikleri daha çok büyük kurumların yerel ağ üzerinde arama yapmalarını sağlayacak özelliklerdi, bu yüzden ev kullanıcıları ve hatta küçük ve orta işletmeler için bile çok büyük önem taşımıyordu.

Bunun dışında 35 dil desteği sunması ve Bitlocker ile AppLocker özelliklerine sahip olması Microsoft'un en çok öne çıkardığı konulardı (bu durum bugün de geçerliliğini aynen korumaktadır.). Otuzbeş dil seçeneği ne kadar işe yarar tartışılabilecek bir konuydu ama diğer ikisini aslında Vista'dan da tanıyoruz ve Vista'da çok popüler olmamışlardı.

Ultimate paketi ile ilgili en çok dikkat çeken özellikler ise Virtual Desktop Interface ve Virtual Hard Drive (VHD) özellikleriydi. VHD, bilgisayarınızda ayrı bir Windows 7 kurulumunu çalıştırmanıza olanak veriyordu. Fakat VHD'nin çalıştırdığı ikincil Windows 7 sürümlerinin, asıl Windows 7'den daha az özelliğe sahip olduğunu da söylemek gerekir.

Bunların dışında Microsoft, henüz açıklanmamış başka özelliklerin de Windows 7 Ultimate sürümüne ilerde eklenebileceğine dair bir açıklama yapmıştı ama Vista Ultimate kullanıcılarının tatsız ekstralar tecrübesi yüzünden bunu o dönem göz önünde tutmamakta kararlıydı.

Kaynak : Hürriyet Gazetesi
 

TRWE_2012

Süper Moderatör
Üyelik Tarihi
2 Haz 2020
Konular
3,095
Mesajlar
5,896
MFC Puanı
20,930
Microsoft + Lenovo Gizli Çıkar Ortaklığı Ve Microsoft'un Pazar Payını Artırma Yöntemi

Windows Vista'nın da başına , olay tekerrür etmişti: Windows' 7'nin orijinalinden önce korsanı piyasaya sürülmüştü

Windows 7 daha piyasaya sürülemeden kırılmıştı. İnternet üzerinde, özellikle de torrent bağlantısı veren xxxx gibi sitelerde torrentini bulmak mümkündü. Windows 7 Ultimate tamamen kırılmış ve çalışır halde P2P ağlar üzerinden paylaşılıyordu.

Aslında haftalardır kırılmış Windows 7 torrentte geziniyordu ama bu seferki bambaşkaydı. Windows 7'nin bundan önce korsan olarak yayınlanan en iyi sürümü bile 2010 yılında yani sadece birkaç ay sonra çalışmayı durduracaktı. Kolayca tespit edilip devre dışı bırakılabilen daha önceki sürümlerin aksine Windows 7 bu sefer sağlam kırılmıştı.

Windows 7'yi kıranlar Lenovo'ya bir teşekkür borçluydu. Lenovo'dan sızan bir OEM DVD'sinin imajı, ilk olarak bir Çin forumunda yayılmaya başlamıştı.Aslında bu Microsoft + Lenovo ile ortak planladığı bir oyundu ve herkes bu oyunu yemişti.... Master OEM aktivasyon anahtarı sayesinde de Microsoft'un kendi onayladığı Windows 7'lerden farkı kalmıyordu. Ayrıca bu anahtar Dell, HP gibi diğer markaların OEM sürümlerini de aktive edebiliyordu. Aslında korsanlar kırdık diye lanse edip hava attıkları sadece kapının anahtarını ele geçirmişlerdi ama lamerler (kendini hacker zanleden bir grup aptal velet) için önemli değildi.

Başta da söylendiği gibi gelişen olaylar Windows Vista'nın başına gelenleri anımsatıyordu. Vista da OEM aktivasyonun sızması sonucu korsanlar(lamerler) kullanılabilmişti. Windows 7'yle Windows Vista aynı .xrm-ms uzantısını kullanan Microsoft dijital OEM sertifika imzasına sahiptir. Microsoft konu hakkında açıklama yapmamıştı ki neden yapsın kurduğu oyun tutmuş , işletim sistemi pazar payını tamamen ele geçirmişti.

Kaynak : Hürriyet Gazetesi
 
Son düzenleme:

TRWE_2012

Süper Moderatör
Üyelik Tarihi
2 Haz 2020
Konular
3,095
Mesajlar
5,896
MFC Puanı
20,930
Windows 7 İçin Üretilen Komplo Teorisi .....


İşte çok konuşulan komplo teorisi: Windows 7 kullanan PC'lere giren yabancı misafirler kimdi?.Uzun süredir varlığını sürdüren bir komplo teorisi, Microsoft'un Windows sürümlerine özel arka kapılar yerleştirdiğini iddia ediyordu.

Amerikan devletinin ulusal istihbarat örgütü olan National Security Agency (NSA) iddialara göre bu arka kapılardan bütün Windows yüklü bilgisayarlara girebiliyordu. Bu arka kapıların amacının NSA ve benzeri istihbarat örgütlerinin ve güvenlik güçlerinin kullanımı için yerleştirildiği iddiaları reddedildi.

Bu iddialar NSA bilgi güvenliği direktörü Richard Schaeffer, Amerikan Senatosu'nda yeni işletim sistemi Windows 7 üzerinde Microsoft ile birlikte çalıştıklarını resmen söyleyince tekrar ortaya çıkmıştı.Bu komplo teorilerini reddeden Microsoft, Windows 7'ye herhangi bir arka kapı yerleştirilmediğini, tam aksine NSA ile birlikte güvenlik önlemlerinin alındığını belirtti.

NSA'nın yeni görevi bu olabilir miydi?

Henüz çok bilinmese de NSA'nın tek görevi bilgi toplamak değildi. NSA'nın gittikçe önem kazanan yeni rolü, bilgi güvenliğinin korunmasıydı. Amerika'da yetkili devlet organları, internette artan ticareti ve para sirkülasyonunu göz önüne alarak, ekonomiyi güvence altına almak için uygulamaların güvenlik standartlarına uyması yolunda çalışmalarını arttırdı.

NSA ile ortak çalışmalarını açıklayan Microsoft "Microsoft Windows 7'ye arka kapılar yerleştirmediğini idaa ediyordu. Burada bahsi geçen çalışmalar Security Compliance Management Toolkit kapsamındadır" denilmekteydi.

Kaynak: CHIP TR
 

TRWE_2012

Süper Moderatör
Üyelik Tarihi
2 Haz 2020
Konular
3,095
Mesajlar
5,896
MFC Puanı
20,930
Microsoft Windows İşletim Sistemi 7'yi Kullanmakla Kullanıcının Verdiği Tavizler

1. Eğitimle Nufus Etme:


Bugün, bilgisayarla eğitim gören çocuklardan çoğuna bir tek şirketin ürününü kullanmaları öğretiliyor: Microsoft yazılımı. Microsoft, eğitim bölümleri yanına çekebilmek için lobicilik ve pazarlamaya büyük paralar harcamaktadır.

2. Mahremiyet'i İçe Sayma:

Microsoft, Windows Genuine Advantage (Windows Orijinal Ürün Avantajı) gibi isimlendirilen yazılımlar kullanarak kullanıcı sabit disklerinin içeriklerini kontrol edebilmektedir. Lisans anlaşmaları, kullanıcıların Windows'u bu tür sorunlara karşı uyarılara bakarak kabul etmelerini talep etmektedir ki Microsoft, bunu uyarısız yapmanın doğru olduğunu iddia etmektedir.

3. Tekelleşme Hegomanyası :

Neredeyse her bilgisayar Windows önyüklemeli olarak satışa sunulmaktadır, üstelik başka seçenek bırakılmadan. Microsoft donanım satıcılarına, kullanıcılar aksini isteseler dahi, Windows'a bağımlı ürünler satmaları konusunda baskı yapıyor. Hatta diğer işletim sistemlerine olanak verse dahi Windows'u birincil olarak kullanmalarına zorluyor.

4. Kullanıcıyı Bağımlı Hale Getirme:

Microsoft, düzenli bir şekilde eski Windows ve MS Office sürümlerine desteği sonlandırarak kullanıcıları güncel sürümlere yükseltmeye ve donanımlarını yenilemeye zorluyor. Birçok insana göre bu zorlama, yeni Windows sürümünün gereksiz donanım ihtiyaçlarını karşılayamadıkları için çalışan bilgisayarlarını çöpe atmak almanına geliyor.

5.Standartları Kendi Belirleme Ve Çıkarına Uygun Kullanma:

Microsoft, belge biçimlerinde özgür standartlar kullanılmasını engellemeye çalışıyor.

6. Dijital Kısıtlama Yönetimini Aşılmaz Hale Getirme :

Windows Media Player için büyük medya şirketleriyle gizli anlaşmalar yapıyor ve sadece Microsoft ürünleri üzerinde kopyalama ve oynatmaya izin veren kısıtlama getirmeye çalışıyorlar.

7. Kullanıcı Güvenliğini Kendi Çıkarlarına Göre Düzenleme :

Windows'un güvenlik açığı, virüs yayılımını engelleyememek ve kullanıcıların bilgisayarlarına kötü amaçlı olarak uzaktan ulaşılabilmesi ile ilgili uzun ve kötü bir tarihi var. Yazılım kapalı kaynak kod olduğu için tüm kullanıcılar Microsoft'un bu problemi çözüp çözmemesine bağımlı.....

Kaynak: PC World Dergisi
 
Son düzenleme:
Üst