• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Birini Affetmeniz İçin 8 Neden

DeStina

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
9 Haz 2015
Konular
11,091
Mesajlar
13,910
MFC Puanı
27,850
Birini Affetmeniz İçin 8 Neden


kadin-erkek.jpg



Hayat kısa

İnsanlar çoğu zaman mantıksız ve bencildirler, siz yine de onları affedin. Başarılıysanız sahte arkadaşlar ve gerçek düşmanlar edinirsiniz, siz yine de başarılı olun. İnsanlara iyi davranıyorsanız, sizin, onların arkalarından iş çevirdiğinizi ya da ikiyüzlü olduğunuzu düşünebilirler, siz yine de nazik ve iyi olun. Eğer siz dürüst ve açık sözlüyseniz insanlar sizi kandırmaya çalışacaklardır, siz yine de dürüst ve açıksözlü olun. Hayatta karşınıza ne çıkarsa çıksın siz daima iyi ve dürüst olun. Bunu kendinize borçlusunuz.

Mükemmel olmadığınızı unutmayın

Kimse mükemmel değildir. Bunu asla unutmayın. Hepimiz insanız ve hata yaparız, önemli olan bu hatalardan ders almaktır. Hatasından ders alan ve pişman insanlara alçakgönüllülük gösterin ve onları affedin.

Olayı kişisel almayın

Bunu yapmak zor olabilir ama hayattan minimum acı ve darbe almak için bunu yapmalısınız. Bazen biri sizi görmezden geliyor ya da sizinle konuşmak istemediği için mesajlarınıza cevap vermiyor sanabilirsiniz. Halbuki o, sadece kendi hayatıyla meşguldür. Hepimiz kimi zaman bunu yaparız, insanların her hareketlerini kişisel almayın ve kendinizi sıkmak yerine yolunuza devam edin.

Boşverin

Size her kötülük yapan ya da ters bakan kişiyi nefret listenize yazmayın, bazen tek yapmanız gereken boşvermektir. Birinin yaptığını unutmak kolay değildir hatta çoğu zaman imkansızdır ama boşvermek daha kolay ve rahatlatıcıdır. Bazen, bir şeylere hemen boşveremeyebilirsiniz, bu da bir sorun değil. Kendiniza zaman tanıyın ve sizi kızdıran ve üzen davranışları boşvermeye hazır olduğunuzda boşverin gitsin. İnanın bu, size üzülmenizden çok daha iyi gelecek.

Kendinizi onun yerine koyun

Bunu tam olarak yapabilmenizin bir yolu yok ama elinizden geldiğince yapmaya çalışın. Belki onu affetmenizi kolaylaştırır.

Sözcükleri söyleyin

Bazen olay bu kadar basittir. Eğer birini affetmek istiyorsanız ona gidip ”Seni affettim.’’ Deyin. Eğer henüz bunu yüzüne söylemeye hazır değilseniz kendi kendinize, yüksek sesle, birkaç kez söyleyin. Bu sizi rahatlatacak ve sonrasında söylemek istediğiniz kişinin yüzüne söylemenizi kolaylaştıracak.

Onunla yüzleşin

Biriyle yüzleşmek kötü bir şey değildir, bundan kaçınmayın. Bu, son derece sağlıklı bir yöntemdir. Birbirinize uzun süre öfke duymanızı, kırılmanızı ve ilişkinizi (eğer kurtarılmaya değerse) kurtarmanızı da kolaylaştırır.

Onu neden sevdiğinizi hatırlayın

Eğer karşınızdaki kişi düşmanınız değilse, onu neden sevdiğinizi hatırlamak iyi bir yöntem olacaktır. Kızgın olduğunuz kişiyi neden sevdiğinizi düşünün. İlişkinizin kurtarılmaya değer olduğunun farkına varın ve iyi anılarınızı hatırlayın. Bu, onu affetmenize yardımcı olacaktır.

Hepimizin affetmekle ilgili çözmesi gereken sorunları var. Unutmayın ki birini affetmek, onu özgür kıldığı kadar sizi de özgürleştirir. Hayatınızda nefrete, öfkeye ve kine yer bırakmayın.
 
Üst