Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Blackberries Cheesecake

OBERON

Kayıtlı Üye
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    20 Kas 2016
  • Mesajlar
    3,142
  • MFC Puanı
    151
  • MFC Seviyesi

Blackberries Cheesecake


Malzemeler:

Tabanı için:
1,5 paket burçak bisküvi
1 çorba kaşığı tuzsuz tereyağ
1 çay bardağı toz fındık veya toz ceviz
Orta kreması için:
3 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
300 gr labne peyniri
1 su bardağı süzme yoğurt
1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
1 paket vanilya
1 tepeleme çorba kaşığı un
1 tepeleme çorba kaşığı nişasta
Üst kısmı için:
Yarım kg böğürtlen (mevsimine ve arzuya göre portakal,limon,şeftali,çilek,frambuaz da olabilir)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta


Hazırlama Tarifi:

Taban için, bisküviyi rondoda toz haline getirin ve toz fındıkları ekleyin.Oda sıcaklığındaki tereyağını da ekleyip iyide karıştırın.Kelepçeli kalıbın tabanını yağlamadan karışımı sıkıca bastırarak yayın ve dondurucuya kaldırın.Kremalı orta harç için fırını 150 dereceye ayarlayın.3 yumurta ve şekeri çırpın.Labne peynir ve yoğurdu ekleyin.1 limonun suyu ve kabuğunun rendesini ekleyin.Vanilya , un ve nişastayı da ekleyip, çırpın.Dondurucuya kaldırdığınız tabanın üzerine karışımı dökün.Isınmış fırının tabanına 1 kase su koyun. Böylece kekin kızarmasını ve çatlamasını önlemiş olursunuz.Kelepçeli kalıbın dış kenarlarını aliminyum folyo ile kaplayın. Bu işlem yine kekin çatlamasını önleyecek hemde rengi beyaz olacak.Hazırlanan harcı fırına koyup üzerini kızartmadan sürekli kontrol ederek ortalama 45-50 dakika pişirin. Fırından çıkardığınzda ortası pelte gibi sallanıyor olmalı.Pişen keki ılımaya bırakın.Üst kısmı için meyveleri,şekeri ve nişastayı rondoda püre haline getirip pişirin. Altını kapattıktan sonra üzerinin kabuk bağlamaması için arada karıştırarak ılımaya bırakın.Ilıyan sosu kekin üzerine döküp en az 8 saat buzdolabında dinlendirin.Ben geceden yapıp,ertesi gün servis ettim..Afiyet bal şeker olsun...
 
Üst Alt