• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Boğa Burcu Bebeği (21 Nisan – 20 Mayıs)

Silya

Özel Üye
Üyelik Tarihi
17 Haz 2012
Konular
492
Mesajlar
873
MFC Puanı
600


Boğa Burcu Bebeği (21 Nisan – 20 Mayıs)







Boğa burcu bebekleri ve çocukları; ister boğa burcu erkek, isterse boğa burcu kız olsun yaşıtlarına göre daha sessiz ve sakindir. Her şeyden memnun olan bir yaratılışa sahiptirler. Mutlu ve gülen ifadeleri ile herkese kendilerini sevdirirler. Gereksiz yere ağlamazlar ve huysuzluk etmezler. Bebeklerde pek de görülmeyen bir sabırları vardır. Boğa burcu bebekleri karınlarının doyurulmasını sessizce bekler ya da gecenin bir vakti ellerinden geldiğince ağlamadan durup büyüklerinin kendileriyle ilgilenmesini beklerler.
Taa ki en beklemediğiniz anda feryadı basana kadar. Hem de müthiş bir sesle… Bu ağlama da sebepsiz değildir. Boğa burcu bebeği, daha birkaç aylıkken rahatsız edilmek istemediğini size açıkça gösterir. Bu durumda ısrar etmek, kendisini zorlamak hiç işe yaramaz. Çünkü o da bütün boğalar gibi inatçıdır. Acıktığında ise büyük porsiyonlardan hoşlanır.
Ancak boğa burcu bebeklerinin çok da özel olduklarını belirtmeden geçemeyiz. Üstelik daha küçük yaştan itibaren inanılmayacak kadar kuvvetlilerdir ve bebekliklerinden itibaren dikkat çekici derecede kendilerinden emindirler. Boğa burcu çocukları, küçük yaşta ne olacaklarını ve kariyerlerini dikkatle seçmek isterler.
Büyümeye başladıklarında sevecen, cana yakın, kucaklanmaktan, sevilip okşanmaktan, öpülmekten çok hoşlanan şirinler haline gelirler. Eğer istediği ilgi ve sevgiyi buluyorsa ebeveynlerine hiçbir sorun çıkarmazlar. Fiziksel dokunuşlarla onu ne kadar çok sevdiğinizi görmeye ihtiyaçları vardır. Azarlamak, tenkit etmek ve cezalandırmak bu bebeğin terbiye yöntemi değildir. Ama sevgi ve şefkatiniz sayesinde de ona her istediğinizi yaptırabilirsiniz.
Yaşları büyüdükçe, sahiplenme istekleri de ortaya çıkmaya başlar. Kendisine ait olan eşyaların bilincine vardıkça, bunları paylaşmaktan pek hoşlanmaz. Hatta bu durum ailesine ait olan eşyalar için bile geçerlidir.
Boğa burcundan olan çocuk çalışmayı sevmez. Okumaya da pek meraklı değildir. Onu bu konuda teşvik etmeli, zekasını geliştirmek için güzel resimlerden, çiçeklerden yararlanabilirsiniz. Bu çocuklar güzelliklere düşkün olduğu için bunlarla ilgili şeyleri okuyacak, öğrenecek ve yavaş yavaş eğitime de alışacaktır. Ve bir iyi haber; Okula alıştıktan sonra da birinciliği elden bırakmazlar. Eğer onu bebeklikten itibaren doğru bir şekilde yaklaşıp, eğitimi sevdirdiyseniz, ileride ders çalışması hususunda uyarmanıza gerek kalmaz.
Bir oyuncak istediğinde ona para biriktirmeyi öğretin. Çünkü boğa burcu çocuklarında para kavramı çok çabuk gelişir. İstediği oyuncağa ulaşmak için kumbarasında biriktirdiği paranın arttığını görmek onu gerçekten çok heyecanlandırır.
Boğa burcu çocukları kendilerini, geleneksel bir aile atmosferi içinde çok rahat hissederler. Aile kurumunun onun hayatındaki yeri oldukça önemlidir. Kız kardeş ve erkek kardeşlerle arası iyidir ama çoğu zaman da katı bir tutum sergilerler. Büyüdüklerinde bu durum zaman zaman sorunlar çıkartıp, iletişim kopukluklarına yol açabilir. Aslında söylemek istediğini bir türlü söyleyemediği için tatsızlıklar olur. Onların katılıklarını törpüleyecek tek unsur zaman ve hayat tecrübeleridir.
Boğa burcu çocuğu ergenlik dönemine girdiğinde onu disipline etmek için en iyi tutum, kibar bir yaklaşımdan çok direkt bir meydan okuma olmalıdır. Çünkü inatçı ve dik kafalı olduklarından kontrolü onların eline bırakmak kendileri için kötü sonuçlara yolaçabilir. Her ne kadar bağımsız olmaktan hoşlansalar da aileleri tarafından sıkı bir desteğe ihtiyaç duyarlar
 
Üst