Bolu Usulü Cevizli Mantı tarifi
için Malzemeler :
2,5 su bardağı un
1 adet yumurta
Yeteri kadar tuz
Yeteri kadar un
300 gr kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Yeteri kadar dövülmüş ceviz
Yeteri kadar tulum peyniri ve keş peynir
Yeteri kadar pul biber
2 çorba kaşığı tereyağı
Bolu Usulü Cevizli Mantı yemeğinin hazırlanışı:
Unu, yumurtayı ve tuzu karıştırıp azar azar su ilave ederek bir hamur yapın. Hamuru küçük karelere bölün. Kıyma harcını hazırlayıp içlerine doldurun.
Uç kısımlarını birbirlerine yapıştırın. Yüksük şekline getirin. Kaynar suya tuz atın. 15 dakika pişirip süzün.
Tabağa servis yapın. Pul biber ve yağ kızdırıp üzerine gezdirin. Keş veya tulum peynirini rendeleyin. Kızartıp üzerine dövülmüş zeytinle birlikte dökün.
için Malzemeler :
2,5 su bardağı un
1 adet yumurta
Yeteri kadar tuz
Yeteri kadar un
300 gr kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
Yeteri kadar tuz ve karabiber
Yeteri kadar dövülmüş ceviz
Yeteri kadar tulum peyniri ve keş peynir
Yeteri kadar pul biber
2 çorba kaşığı tereyağı
Bolu Usulü Cevizli Mantı yemeğinin hazırlanışı:
Unu, yumurtayı ve tuzu karıştırıp azar azar su ilave ederek bir hamur yapın. Hamuru küçük karelere bölün. Kıyma harcını hazırlayıp içlerine doldurun.
Uç kısımlarını birbirlerine yapıştırın. Yüksük şekline getirin. Kaynar suya tuz atın. 15 dakika pişirip süzün.
Tabağa servis yapın. Pul biber ve yağ kızdırıp üzerine gezdirin. Keş veya tulum peynirini rendeleyin. Kızartıp üzerine dövülmüş zeytinle birlikte dökün.