• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Boşnak Tatlısı Tarifi

OBERON

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
20 Kas 2016
Konular
2,670
Mesajlar
2,919
MFC Puanı
1,410
Boşnak Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:

1 paket tereyağı ve margarin (250 gr),
3 adet yumurta sarısı,
1 tutam tuz,
Aldığı kadar un,
1 paket kabartma tozu.
İçi İçin:

1 su bardağı dövülmüş ceviz,
1 çay kaşığı tarçın,
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi.
Şerbeti İçin:

3 su bardağı toz şeker,
2,5 su bardağı su,
Çeyrek limonun suyu.
Üzeri İçin:

Yumurtanın sarısı.
Sponsorlu Bağlantılar
Boşnak Tatlısı Yapılışı

Şerbeti için; toz şekeri ve suyu koyup kaynatalım.

Ocaktan almadan önce limon suyunu ilave edelim ve ılımaya bırakalım.

Eritilip soğutulmuş yağın içine yumurtanın sarılarını ve tuzu ekleyip elimizle karıştıralım.

Üzerine elenmiş unu ve kabartma tozunu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.

İçi için; bir kaseye cevizi, tarçını ve hindistan cevizini koyup karıştıralım.

Avcumuzun içinde açtığımız ceviz büyüklüğündeki hamurun arasına iç harçtan koyup kapatalım.

Sonra yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurtanın sarısını sürelim.

Önceden ısıtılmış 180° fırında pembeleşene kadar pişirelim.

Ilık tatlıların üzerine ılık şerbeti dökelim ve bir gece bekletelim. (şerbeti daha iyi çekmesi için)

Boşnak Tatlısının üzerini istediğimiz gibi süsleyip servis yapalım.
 
Üst