• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Bu Hastalık Körlüğe Neden Oluyor

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan DeStina
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

DeStina

Her Nasip Vaktine Esirdir
Kayıtlı Üye
Konum
İzmir
Forum Yaşı
10 Yıl 11 Ay
Mesajlar
12,474
Tepkime puanı
27,710
Bu Hastalık Körlüğe Neden Oluyor




images



Özellikle körlüğe neden olabilen şeker hastalığına dikkat çeken Op. Dr. Mutlu, şeker hastalığının kan glikoz seviyesi yüksekliği ile seyreden kalıtımsal bir hastalık olduğunu söyledi. Mutlu, “Kişinin ailesinde şeker hastalığı öyküsü varsa ve zaman zaman görme bulanıklığı, göz kuruluğu yakınması, genç yaşta katarakt gelişimi hatta bazen ortaya çıkan ani görme kaybı veya göz kaslarında felç durumları varsa şeker hastalığından şüphelenilir” dedi.


Op. Dr. Mutlu, yetişkinlerin senede bir defa, çocukların ise hiçbir şikayetleri olmasa dahi en geç 2 yaşında iken göz muayenesi olmasını önerdi.


gizli-%C5%9Fekerim-var-karikat%C3%BCr%C3%BC.jpg
 
Geri
Üst