• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Bu köyde araba yasak: Giethoorn

Soldaderas

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
6 Mar 2016
Konular
45
Mesajlar
149
MFC Puanı
1,370

Hollanda'nın Overijssel eyaletinde yer alan küçücük bir köy, Giethoorn... Bu köyün ilginç bir özelliği var: Araba yok, toplu taşıma yok çünkü yol yok! Peki ulaşım nasıl sağlanıyor? Kanallar sayesinde... Köyün etrafı, kanallarla çevrili ve ulaşım sadece motorlarla sağlanıyor.

BBppeg2.img


Tıpkı bir masal diyarı gibi görünen bu köy tamamen gerçek... Hollanda'nın küçük köylerinden biri olan Giethoorn görenleri büyülüyor. Köyün en önemli özelliği, ulaşım için herhangi bir yol olmaması...

İrili ufaklı 180'in üstünde köprünün bulunduğu köyün nüfusu 3 binin altında. Her yıl turist akınına uğrayan bu köye ulaşmak için elektrikli motora izin var. Yakıtlı motor da tıpkı araba gibi yasak.

Bu muhteşem köy için 'Masal Köyü' veya 'Hobbit Köyü' benzetmeleri yapılıyor. Köyün tek trafiği, köylülerin koyunlarını çayıra götürmek için bindikleri botlar yüzünden olan trafik! 13. yüzyıldan kalma olan bu köyde, bisiklet yolları da sonradan yapılmış.

BBppeg9.img


BBppega.img


BBpp93v.img


BBpp1hQ.img


BBppbFF.img


BBppgOI.img


BBpp3T0.img
 

ArtemiS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Mar 2010
Konular
713
Mesajlar
3,883
MFC Puanı
33,400
Burada yaşlanabilirim.
Sonsuz yeşillik,sessizlik ve huzur..
 

shodsor

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
5 Mar 2016
Konular
0
Mesajlar
45
MFC Puanı
270
Tam anlamıyla mükemmel bir yer.
 
Üst