• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440

a2C6pd.jpg

Analı Kızlı Çorbası

m151102_7173b.jpg

2 su bardağı ince bulgur
1 bardak haşlanmış nohut
250 gram kıyma
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı un
1 yumurta
2 çorba kaşığı salça
2-3 adet soğan
Kuru nane
Limon
Kırmızı biber
Karabiber
Yarım demet maydanoz
Tuz

m151102_4529e.jpg

Bulgurun içine un, yumurta, tuz ve kırmızı biberi ekleyerek su yardımıyla yoğurun.
Soğanları ine ince kıyın, kıymayla karıştırarak yağda kavurun. Kavrulmuş kıymaya salça, maydanoz ve karabiber ilave edin, soğumaya bırakın. Daha önce yoğurduğunuz bulgurlardan iri ceviz büyüklüğünde parçalar k< parıp köfte biçimi verin. Bulgur köftelerinin içini oyun, hazırladığı nız kıymalı karışımından bir çay kc sığı koyun içli köfte yapar gibi kapatın. Bulgurun bir kısmından içi boş kiraz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın.
Hazırladığınız köfteleri ve bulgur toplarını kaynamış suda veya et suyunda haşlayın.
Yağı tavada kızdırın. Haşlanmış nohutu, kızgın yağ ve salçayı ilave ederek pişirin.
Üzerine kuru nane serpin, yanında limonla servis yapın.

*************************************************************************

YNVM1K.jpg

Fırında Sebzeli Köfte

m151102_7173b.jpg

400 gram dana kıyma
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1/2 su bardağı galeta unu
1 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
1 adet havuç
3 adet domates
1 adet patates
2 yaprak fesleğen
1 yemek kaşığı margarin

m151102_4529e.jpg

Soğan ve sarımsağı rondodan geçirin. Suyunu iyice süzün.Kıymayı bir kaba alın. Soğan ve sarımsakla birleştirin. Galeta unu, karabiber, tuz ve diğer bahartları ilave ederek malzemeler iyice karışana kadar yoğurun.Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yoğurduğunuz köfteleri avucunuzda yuvarlayın.Yağlı kağıt serili fırın tepsisinde köfteleri 15-20 dakika pişirin.Margarini ısınmış tavaya ekleyin (bu kısımda döküm tava kullanırsanız direkt fırına bu haliyle de atabilirsiniz).Havuç ve patatesleri aynı büyüklükte olacak şekilde doğrayın.
Margarinleri havuç ve patatesleri soteleyin.Domatesi rendeleyin ve sotelenen havuç ve patatesle birleştirin.Fırında pişirdiğiniz köfteleri domatesli sebzeli sosunuzla birleştirin ve fırında 15 dakika daha pişirin. Fırından çıkarttığınız yemeğin üzerine fesleğen yapraklarını ekleyin.
*************************************************************************

xH80gZ.jpg

Mevsim Salatası

m151102_7173b.jpg

Yarım kırmızı lahana
2 havuç
1 göbek marul
3-4 kaşık konserve mısır
Yarım demet roka
Yarım demet maydanoz
Tuz,
limon suyu,
zeytinyağı

m151102_4529e.jpg

Göbek marulu yıkayıp dörde kesin. Kırmızı lahanayı ince ince kıyıp bir kaba alın.
Çok az limon suyu ve tuz ekleyip elinizle ovun. Havucu rendeleyin.
Roka ve maydanoz yapraklarını yıkayıp kurulayın. Salata servis tabağına göbek marul dilimlerini çiçek şeklinde yerleştirin. Dört yanına havucu ve kırmızı lahanayı değişimli olarak koyun. Mısırı üzerine serpin. Roka ve maydanoz yapraklarını marulun orta kısmına yerleştirin. Limon suyu ve zeytinyağını gezdirip servis yapın.
*************************************************************************

JtFSGO.jpg

Çilekli Magnolia Puding

m151102_7173b.jpg

1 litre süt
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
3 adet yumurta sarısı
3/4 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya (ya da 1 çay kaşığı vanilya özütü)
200 ml. krema
15 adet çilek
10 adet bebe bisküvisi

m151102_4529e.jpg

Süt, nişasta, un ve toz şekeri orta boylarda bir tencerenin içerisine alıp pişirin.
Ayrı bir kasenin içinde yumurta sarılarını hafifçe çırpın. Ocakta ısınmaya başlayan karışımdan bir kepçe alıp yumurtaların üzerine dökün ve karıştırın. Hazırladığınız yumurtalı, sütlü karışımı tencerenin içine azar azar dökün ve karıştırmaya devam edin. Puding kıvamına geldikten sonra ocağı kapatıp bir süre soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra 200 ml. kremayı ilave ederek mikserle 3-4 dakika kadar çırpın. Bisküvilerinizi kırıntı haline gelene kadar mutfak robotunda çekin. Soğuyan pudingin içine koyun ve iyice karıştırın. Çilekleri saplarından ayıklayarak, iyice yıkayın. Bir kısmını ortadan ikiye bölün. Soğuyan karışımı servis kaselerinize bir kat puding, bir kat çilek ve tekrar puding şeklinde paylaştırarak hazırlayın. Üzerini çileklerle süsleyerek buzdolabında 2-3 saat dinlenmeye bırakın. Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

m160112_d2c69.gif
 

Sezen

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
22 Eki 2015
Konular
692
Mesajlar
7,126
MFC Puanı
90,220
bugun günlerden ya anneye ya gaynanaya yıkılma günü :D resmi tatil ilan ediyorum mutfaga :D
 

Sezen

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
22 Eki 2015
Konular
692
Mesajlar
7,126
MFC Puanı
90,220
Herkül abi çocukların dersi kursu bilmem nesi olamsa ben her gün yıkılırımda :D ancak haftada bir gün oluyo:D
 

Sezen

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
22 Eki 2015
Konular
692
Mesajlar
7,126
MFC Puanı
90,220
Herkül abi sizinkiler tam uyanıkspormuş:D her gün yemek vakltini nasılda denk tutturuyorlar bak :D
 

Sezen

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
22 Eki 2015
Konular
692
Mesajlar
7,126
MFC Puanı
90,220
Herkül abi sizinkiler tam uyanıkspormuş:D her gün yemek vakltini nasılda denk tutturuyorlar bak :D
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
kXk4JJ.jpg

Tel Şehriye Çorbası

m160112_a8df6.jpg

2 çorba kaşığı Margarin
8 bardak Tavuk suyu
3 adet Domates
1,5 kahve fincanı Tel şehriye
1/2 demet Maydanoz
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Bir tencereye margarini koyarak eritin. Yağ eriyince rendelenmiş 2 adet domatesi ilave edin. Domatesler eriyip, salça haline gelene kadar arada bir karıştırarak pişirin. Kalan 1 domatesi küçük küçük doğrayın. Domatesler pişince et suyunu, küçük doğranmış domatesi, şehriyeyi ve tuzu katıp yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin. Kıyılmış maydanozu katıp bir taşım daha kaynatın. Servis kasesine aktarıp sıcak olarak servis yapın.
*********************************************************************************************

Fırında Patlıcanlı Tavuk
ByMJ4L.jpg


m160112_a8df6.jpg

Tavuk ( 500 gr kadar göğüs eti)
Patates (3 orta boy patates)
Patlıcan (4 tane patlıcan)
Sivri biber (8 tane biber. İsteğe göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
Soğan (2 tane orta boy soğan)
Domates (3 domates)
Salça (1 tatlı kaşığı dolusu)
Sıvıyağ (3 yemek kaşığı kadar)
Tuz ve arzunuza göre diğer baharatlar

m160112_fceb4.jpg

Fırında patlıcanlı tavuk tarifi için tavukları ve soğanı ince olarak kıydıktan sonra tavaya sıvı yağ koyup soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. Tavuklar da daha sonra soğana ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Patates, biber ve patlıcan yağda kızartıldıktan sonra da hepsi sırasıyla tepsiyle dizilir. Domates sosu için ise domatesler rendelenir. Salça, yağ, tuz ve çok az da su ilave edilir ve karıştırılır. Hazırlanan bu sos tepside bulunan malzemelerin üzerine dökülür. Önceden ısıtılan fırın 200 dereceye getirilerek yarım saat pişirilir.
*********************************************************************************************

Kuru Domatesli Peynirli Salata
YPLQMj.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 marul
1 kase kuru domates
1 pk. hellim peyniri
1 küçük kase mısır
1 küçük kase ceviz
1 küçük kase zeytin
1 tutam maydanoz
1 tutam dereotu
limon
zeytinyağı

m160112_fceb4.jpg

Kuru domatesleri bir kaseye alıyoruz ve üzerine su döküp yumuşamaya bırakıyoruz. Marulları doğruyoruz ve servis tabağına alıyoruz. Kuru domatesi doğrayıp üzerine koyuyoruz. Zeytin, mısır ve cevizi süsleyerek kenarlara koyuyoruz. Zeytinyağını döküyoruz ve limonunu sıkıyoruz. Hellim peyniri küp doğrayıp tavada kızartıyoruz. Kenarlara hellim peynirini koyuyoruz. Dereotu ve maydanozla süsleyerek servis ediyoruz.

m160112_d2c69.gif
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
3AvRdE.jpg

Tavuklu Nohut Yemeği

m160112_a8df6.jpg

2 su bardağı nohut
1 adet büyük boy soğan
2 adet tavuk göğüs
2 yemek kaşığı salça isteyen( 1 kaşık biber 1 kaşık domates salçası kullanabilir)
2 tane tavuk bulyon veya tuz
50 gram margarin

m160112_fceb4.jpg

Geceden ıslattığınız nohutları ertesi gün 10-15 dakika tencerede kaynatıp üstünde oluşan köpükleri alın,bu köpük nohutun içindeki gaz.Düdüklü tencereye soğanı doğrayıp ister sıvı yağ ister margarin ilave edin.Ben tavuklu yapınca margarin koyuyorum.Soğan kısık ateşte pembeleşirken küp küp kestiğiniz tavuk göğüslerini ilave edin.Tavuk eti suyunu çekince salçasını ilave edip biraz kavurun.Nohutla beraber 1-2 dakika daha çevirin.Üstünü 2 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin ya bulyon ya da tuz ilave edip tencerenin ağzını kapatıp 25 dakika pişirin. .

*****************************************************************************

edJsDE.jpg

Sebzeli Bulgur Pilavı

m160112_a8df6.jpg

1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet patlıcan
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 su bardağı sıcak su

m160112_fceb4.jpg

Patlıcanlar soyularak küçük küçük doğranır ve tuzlu suda 15-20dk kadar bekletilir.
Soğan yemeklik doğranır ve pembeleşene kadar sıvı yağda kavrulur.
Patlıcanlar süzülür ve biberlerde doğrandıktan sonra tencereye eklenir ve soğanla birlikte kavrulmaya başlanır.Sebzelerin pişmesine yakın küçük doğranmış domatesler eklenir ve tencerenin kapağı kapatılarak sebzeler pişene kadar beklenir.Domates mevsimi değilse eğer bu aşamada biraz salça eklenir ve kavrulur, ancak mevsiminde domates kullanmanızı tavsiye ederim.
Pişen sebzelerin üzerine yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulgurlar eklenir, tuzu ilave edilerek, tencereye sıcak su eklenir.Pilavın üzerini örtecek kadar su yeterli olacaktır. Su miktarını ölçmeyi unuttum, bir sonrakinde yapışımda ölçüsünü belirteceğim.Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte bulgurlar şişip yumuşayana kadar pişirilir.Pilavın suyu yetersiz gelip tencerenin tabanına yapışmaması için ara sıra kontrol etmeyi unutmayın.
Suyu azalmış ancak hala pişmemiş ise bir miktar daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
Ocağı kapattıktan sonra kapağın altına kağıt havlu sererek demlendirin.

*****************************************************************************

EDKhqj.jpg

Mor Lahana Salatası

m160112_a8df6.jpg

Yarım mor lahana
1 adet limon
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Zeytinyağı
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Önce mor lahanayı ince şekilde kıyalım.
Tuz ve sirke ile ova ova lahananın diriliğini kaybedelim.
(püf noktası tuz ve sirke ile ovmak) Yumuşayan lahanaya kıyılmış yeşillikleri, limon suyunu, nar ekşisini ve zeytin yağını ilave edelim.

*****************************************************************************

1j14z5.jpg

Sufle Tarifi

m160112_a8df6.jpg

3 tane yumurta
80g bitter çikolata
Yarım su bardağı un
50 g tereyağı
Yarım su bardağı şeker

m160112_fceb4.jpg

Çikolatalı sufle yapmaya başlamadan önce İlk olarak fırını 220 derecede çalıştırın.
Tereyağı ve bitter çikolataları teflon tavada kısık ateşte karıştırarak eritin. Eridikten sonra ocağı kapatarak unu ilave edin ve iyice karıştırın.Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri karışım beyazlayana kadar çırpın. Çikolatalı harcı ilave ederek mikserle tekrar çırpın. Hamurumuz hazır.Sufle kaplarınızı ya da ısıya dayanıklı küçük kaplarınız varsa içlerini yağlayarak hamurdan eşit şekilde hepsine paylaştırın. Yaklaşık 4 kap çıkıyor.
Daha önceden ısıttığınız fırında 8dk da sufleniz hazır. Fırından aldıktan sonra bir kaç dakika ilk sıcaklığının geçmesini bekleyin sonra ister tabağa çevirip ister kaseden yiyebilirsiniz.

m160112_d2c69.gif

 

Sezen

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
22 Eki 2015
Konular
692
Mesajlar
7,126
MFC Puanı
90,220
bugun yemek yapmayacagım dısardan söyleyecegim :)
 

Sezen

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
22 Eki 2015
Konular
692
Mesajlar
7,126
MFC Puanı
90,220
aybasına ne gerek var hep kendi paramı mı yiycem bugun koca parasını car cur edesim var :)
 
Üst