• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,460
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim

19 Eylül 2017 Salı Bugün Ne Pişirsem ?

Erişteli Yoğurt Çorbası
N1yBL5.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 su bardağı erişte
1 su bardağı süzme yoğurt
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı un
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane

m160112_fceb4.jpg

Öncelikle derince bir tencereye erişteyi alın, üstüne 3 su bardağı suyu ekleyin ve yumuşayana dek yaklaşık 10 dakika kaynatın.Ayrı bir kabın içerisinde; yoğurdu, yumurtayı, unu ve rendelenmiş sarımsakları güzelce karıştırın.Kaynamakta olan eriştenin suyundan azar azar ilave ederek ve sürekli çırparak, yoğurtlu karışımı bir miktar açın.Kaynamakta olan erişteler yumuşadığında, hazırlamış olduğunuz yoğurtlu karışımı tencereye azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin.Tüm malzemeleri kaynayana dek sürekli karıştırın ve kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.Daha sonra tencerenin altını kapatın ve tuzunu ekleyin.Üzeri için; tereyağını ve zeytinyağını bir sos tavasına alın, kızdırdıktan sonra kuru naneyi ilave edin ve tavanın altını kapatın.Servis için; çorbanızı bir kasete alın ve üzerine hazırladığınız naneli sosu gezdirerek sıcak sıcak servis edin.
********************************************************************************************

Güveçte Köfte Tarifi
QpE2ov.jpg


m160112_a8df6.jpg

Köfte için
600 gram kıyma
1 adet orta boy soğan suyu
2 yemek kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı karabiber
Domates sos için
1/3 su bardağı et suyu
5-6 adet cherry domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet orta boy soğan
3 diş sarımsak
1/4 su bardağı et suyu
2 dal kereviz sapı
2-3 dal biberiye
2-3 dal taze kekik
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı tuz

m160112_fceb4.jpg

Köfte malzemelerinin hepsini derin bir kaba alıp 10-15 dakika kadar yoğurun. Sonra biraz dinlenmesi için üzerini streç film ile kapatarak buzdolabına atın.Bu arada soğanları yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın, kereviz saplarını iri iri kesin ve domatesi soyup, çekirdekli kısımlarını atıp küp küp doğrayın.
Sıvı yağı döküm bir tencereye (yoksa normal tava da yapıp sonra güveçe alırsınız.) alıp üzerine yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip sotelemeye başlayın. Soğanlar hafif yumuşayınca tereyağını ve sarımsakları da ekleyin.Sarımsak ve soğanlar iyice yumuşadıktan sonra salçayı ekleyip hafif kokusu çıkana kadar kavurun.Salçanın kokusu çıkınca doğradığınız domatesleri de ekleyip sotelemeye devam edin.Daha sonra kereviz saplarını, kekik, biberiye ve tuzu da ekleyip pişirmeye devam edin.Ocağı iyice kısın, tencerenin kapağını kapatın ve tıkırdamaya bırakın.Köftelik kıymayı buzdolabından çıkarın ve cevizden daha iri parçalar koparıp yuvarlayın.Eğer döküm tencereniz varsa pişirmeye onun içine ocakta devam edebilirsiniz. Yoksa hazırladığınız sosu güvece alır, köftelerinizi içine yerleştirir, güvecin ağzını alüminyum folyoyla iyice kapatır ve fırına atarsınız.Köftelerinizi sosun içerisine yerleştirin. Fırındaysa önceden ısınmış fırında 165 derecede; ocaktaysa en kısık ateşte üzerleri kapalı bir şekilde 45 dakika pişirin.
********************************************************************************************

Silivri Tatlısı Tarifi
nJYM5V.jpg


m160112_a8df6.jpg

Yarım Su bardağı İrmik
1 Paket Kabartma Tozu
1 Su bardağı Toz Şeker
1 Su bardağı Un
1 Paket Vanilya
1 Su bardağı Yoğurt
3 Adet Yumurta
Üzeri İçin
Hindistan Cevizi

m160112_fceb4.jpg

Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri köpük gibi oluncaya kadar çırpın,yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edin.Un ,irmik,kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kasede harmanlayıp yumurtalı karışıma spatula yardımı ile yavaş yavaş karıştırarak yedirin.Yağlanmış fırın kabınıza dökün,180 derecede önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk üzeri kızarıncaya kadar pişirin.Şerbeti için şeker ve suyu karıştırarak kaynatın,ateşten almaya yakın limon suyunu ilave edip, kenara alın ve ılıtın.Fırından çıkan tatlınız soğuduktan sonra ılık şerbeti üzerine dökün. Tatlı şerbeti tamamen çektiğinde Hindistan cevizini serpin.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,460
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezze tli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim

20 Eylül 2017 Çarşamba Bugün Ne Pişirsem ?

Sütlü Domates Çorbası
3pByjO.jpg


m160112_a8df6.jpg

4 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
5 su bardağı su

m160112_fceb4.jpg

Domatesleri ortadan ikiye kesin ve kabuklarına dikkat ederek rendeleyin.Çorbayı pişireceğiniz tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtın.Unu, tereyağı ve zeytinyağıyla 2-3 dakika kavurun.Domates rendesini ve salçasını, çırpma teliyle kavrulan unu karıştırırken ilave edin.Topaklanma olmamasına dikkat ederek karıştırın ve suyu yavaş yavaş ilave edin.Baharatları da ilave edin ve 10-15 dakika kaynamaya bırakın.Servis etmeden önce sütü ilave edin ve karıştırın.
**************************************************************************

Bahçıvan Kebabı
Oyk87P.jpg


m160112_a8df6.jpg

600 gr Kuzu kuşbaşı
60 gr tereyağı
150 gr Arpacık soğanı
150 gr Havuç
150 gr Bezelye
200 gr Domates
1 tatlı kaşığı Tuz
150 gr Çalı fasulyesi
150 gr Kabak
50 gr Dolmalık biber
1/2 demet Dereotu
Baharat torbası
2.5 bardak Su

m160112_fceb4.jpg

Ön hazırlık olarak arpacık soğanlarını ayıklayıp, bütün olarak bırakın. Havucu kazıyın. İri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın. Domatesi, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar biçimi doğrayın. Çalı fasulyesinin kılçıklarını ayıklayın. Kabağı kazıyın. Dolmalık biberin sap ve çekirdekli kısımlarını alıp, atın. Her üç sebzeyi de, havuçta olduğu gibi, iri zar biçimi doğrayın.Dereotunu yıkayıp iyice kuruladıktan sonra, ince kıyın. Yağın üçte birini oıta boy bir tencerede, otta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca arpacık soğanı, havuç ve çalı fasulyesini ilave edip. ara sıra karıştırarak, 3-4 dakika sote edin. Dolmalık biber ve kabağı da katıp, birkaç dakika daha sote ettikten sonra, tencereyi ateşten alın.Kalan yağı, büyük bir tencerede, oıta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca, kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin. Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin. Domatesi katın. Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika daha pişirin.Tuzunu koyup, karıştırın. Sebzeleri katın. Baharat torbasını ekleyin. Suyunu ilave edip, bir taşım kaynatın. Bu arada tencerenin üzerinde oluşan kefi, bir kevgirle alıp, atın.Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı, ağır ateşte 25-30 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini uzatın.
**************************************************************************

Fesleğenli Makarna Tarifi
DyEW2l.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 paket burgu makarna
(500 gr) 2,5 litre
sıcak su (makarnayı pişirmek için)
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 bağ taze fesleğen
50 gram toz parmesan peyniri
2 diş sarımsak

m160112_fceb4.jpg

Makarnayı derin bir tencerede tuzlu ve kaynamış suyun içerisine atıp 10-12 dakika pişirin.Makarna dişe gelir kıvamda ve içi pişmiş ise olmuş demektir.Ocaktan alın ve süzmeye bırakın. Süzerken makarnanın suyunu başka bir tencerenin içerisine süzün. Son aşamada bu su işimize yarayacak.Önceden ısıtılmış tava veya tencerede sıvı yağ ve tereyağı eritin.Sarımsakları ekleyip soteleyin.1 kepçe makarnanın suyundan ekledikten sonra süzdürdüğünüz makarnayı ekleyin.1 kepçe makarna suyu daha ekledikten sonra parmesan peynirini ekleyip karıştırın.Sona aşamada doğranmış veya yaprak halindeki fesleğenleri makarnanın içerisine ekleyip ocaktan alın ve servis edin.

m160112_d2c69.gif
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,460
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezze tli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim

21 Eylül 2017 Perşembe Bugün Ne Pişirsem ?

Hünkar Beğendi
g9nmE3.jpg


m160112_a8df6.jpg

500 gr Koyun Eti
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Sirke
2 Adet Domates
2.5 Su Bardağı Sıcak Su
5 Adet Patlıcan
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1.5 Çorba Kaşığı Un
1.5 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşığı rendelenmiş Kaşar Peyniri
Tuz , Kekik

m160112_fceb4.jpg

Tencereye etleri alıp, etler bıraktığı suyu çekene dek kavurun. Ardından tereyağını, küçük kesilmiş soğanları ekleyin. 3 dakika daha kavurun. 1 çorba kaşığı sirkeyi ilave edin. Rendelenmiş domatesleri, kekiği, sıcak suyu ve en son tuzu ekleyerek, etler yumuşayana dek pişirin.Patlıcanları ateşte közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra limonlu suda 5 dakika bekletin. Suyunu iyice süzün. Keskin bir bıçak yardımıyle çok ince kıyın.Tereyağını bir tavada eritin. 1.5 çorba kaşığı unu ekleyin. Sararana dek kavurun. Sürekli karıştırarak soğuk sütü ilave edin. Karışım koyulaştığında ateşten alın. İnce kıyılmış patlıcanları, tuzu, rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Hızla karıştırıp, servis tabağına alın. Üzerine eti koyarak, servis yapın.
***************************************************************************************************

jQLlmr.jpg

Tel Şehriyeli Pilav

m160112_a8df6.jpg

1 kahve fincanı Tel şehriyesi
4 çorba kaşığı Tereyağı
3 Su Bardağı Su
2 bardak Pirinç
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Pirinçleri ayıklayın, bir tencereye piriçlerin üzerini örtecek miktada, sıcak ancak kaynar olmayan su koyun. 20 dakika kadar bekletin. Nişastası kaybolana kadar yıkayıp, süzün. Bir tencereye tereyağını koyarak hafifçe kızdırın. 3 bardak suyla, tuz ilave edip, Kaynamaya bırakın. Diğer taraftan tel şehriyesini yağda pembeleşene kadar çevirin. Kevgirle yağdan alıp, içinde bol kaynar su olan bir tencereye koyun, yarım saat kadar haşlayın. Pilav suyu iyice kaynayınca pirinçlerle şehriyeyi birlikte tencereye atın. Bir-iki defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra orta ısıdaki ateşte pişmeye bırakın. Tencereyi ateşten almadan önce pilavı bir defa karıştırıp servis tabağına koyun.
***************************************************************************************************

YOMzm6.jpg

Mevsim Salatası

m160112_a8df6.jpg

1 adet kıvırcık salata
2 adet salatalık
2 adet havuç
2 adet turp
1 adet küçük kırmızı lahana
2 adet domates
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Salata yapraklarını yıkayın, suyu iyice süzüldükten sonra doğrayın. Salatalığı ince dilimleyin.Havuç ve turbu kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin. Kırmızı lahanayı ince kıyın. Domatesi dilimleyin.Bütün malzemeyi salata tabağına yerleştirin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp, salatanın üzerine dökün.


m160112_d2c69.gif
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,460
22 Eylül 2017 Bugün Ne Pişirsem ?

Dyl9O3.jpg

Düğün Çorbası

m160112_a8df6.jpg

100 gr Kuzu Gerdan
2 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1/2 Çay Bardağı Limon Suyu
1 Adet Yumurta
4 Su Bardağı Et Suyu
3 Çorba Kaşığı Tereyağı
Bir Tutam Kırmızıbiber
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Kuzu gerdanını 4 su bardağı suda haşlayın. Küp küp doğrayın. Suyunu süzüp, ayrı bir tencereye alın.2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı yourt, yarım çay bardağı limon suyu ve yumurtayı derin bir kapta iyice çırpın. Yavaş yavaş ocaktaki et suyuna ilave edin. Tuzunu ayarladıktan sonra etleri ilave edin.Tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir yerde 3 çorba kaşığı tereyağında bir tutam kırmızıbiberi yakıp, çorbanın üzerine gezdirin.
*******************************************************************************

EyVpOg.jpg

Orman Kebabı

m160112_a8df6.jpg

600 gr Kuzu kuşbaşı
60 gr margarin
100 gr Soğan
300 gr Patates
150 gr Havuç
Baharat torbası
2.5 bardak Su
150 gr Bezelye
1 tatlı kaşığı Tuz
1 tatlı kaşığı Kekik

m160112_fceb4.jpg

Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Patatesin kabuklarını soyun. Havucu kazıyın. Her iki sebzeyi de iri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın. Havuç ve bezelyeyi içine biraz tuz atılmış bol suda haşlayın. Sebzeler daha diri iken kabı ateşten alın. Sebzeleri bir süzgece aktarın. Sularını iyice süzdürün. Yağın üçte birini orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca önce patatesleri koyun. Bir kevgirle sık sık karıştırarak, 3-4 dakika, patateslerin dışı sert bir kabuk bağlamaya başlayıncaya kadar kızartın. Patatesleri, yağını süzdürerek tencereden bir başka kaba aktarın. Aynı yağda eğer gerekirse biraz daha yağ ilave edebilirsiniz hafifçe haşlanmış havuç ve bezelyeyi de kızartın. Sebzeleri kızarttıktan sonra yağlarını süzdürüp, patateslerin bulunduğu kaba aktarın. Kalan yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca, kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin. Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin. Soğanı tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin. Tuzunu ve kekiğini koyup, karıştırın. Sebzeleri katın. Suyu ilave edip, bir taşım kaynatın. Bu arada tencerenin üzerinde oluşan kefi, bir kevgirle alıp, atın. Baharat torbasını koyun. Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı, ağır ateşte 25-30 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini uzatın.
*******************************************************************************

lbk9QQ.jpg

Vezir Parmağı

m160112_a8df6.jpg

2 su bardağı Un
5,5 su bardağı Toz şeker
5,5 su bardağı Su
1/2 çorba kaşığı Margarin
2 adet Yumurta
2 su bardağı Sıvı yağ
1/2 çorba kaşığı Tuz
1/4 adet Limon suyu

m160112_fceb4.jpg

Bir tencerenin içinde kaynattığınız 1,5 suya margarini ekleyin ve ateşi kısın. Karışıma unu ekleyin ve tahta bir kaşıkla hızla karıştırın. İşleminizi, pürüzsüz bir hamur elde edene kadar sürdürün. Tencerenin altını kapatın ve içi su dolu bir tepsinin içine oturtun, hamurunuz ılınana kadar karıştırın. Ilınan hamurun içine yumurtaları kırın ve iyice karıştırın. Hamurunuzu 5 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru, serçe parmağı şeklinde yuvarlayıp, kızgın sivi yagda kizartin. Bir tencerede, surup malzemelerini (4 bardak su, 5,5 bardak seker, 1/4 limonun suyu) karıştırın ve şurubunuzu kaynatın. Yağını süzdüğünüz Vezir Parmaklarını, soğuk şerbetin içine atın.
m160112_d2c69.gif
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,460
23 Eylül 2017 Bugün Ne Pişirsem ?

9DVrEN.jpg

Elvan Kız Çorbası Tarifi

m160112_a8df6.jpg

Yarım su bardağı kırmızı mercimek,
1 orta boy patates,
2 adet defne yaprağı,
yarım limon suyu, 2 diş sarımsak,
5-6 su bardağı su (et suyu da kullanabilirsiniz),
3 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 adet soğan,
1 adet havuç,
1 buçuk-2 yemek kaşığı un,
Nane,
Pul biber,
Tuz.

m160112_fceb4.jpg

Yarım su bardağı kırmızı mercimek yıkanıp süzülür ve tencereye koyulur.Patatesin kabukları soyulup yıkanır ve küçük küp şeklinde doğranıp mercimeğin üzerine eklenir.Üzerine defne yaprağı, limon suyu, iri doğranmış sarımsak ve 5 su bardağı su eklenip ve ocağın üzerinde kaynamaya bırakılır.Kaynamaya başlayınca kısık ateşte patatesler ve mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar kaynatılır (30 dakika kadar).Daha sonra güzelce robottan geçirilir.Sıvı yağ ve tereyağı tavaya koyulup ısıtılır ve üzerine ince doğranmış soğan ile havuç rendesi eklenip kavrulur.Kavrulan soğan ve havucun üzerine 1 buçuk-2 yemek kaşığı kadar un eklenip kokusu çıkana kadar kavrulur.Daha sonra kavrulan karışım, blenderden geçirilen karışıma ilave edilir ve tel çırpıcı yardımı ile hızlı bir şekilde karıştırılır (topaklanmaması için).Hazırlanan Elvan kız çorbası tekrar ocağın üzerine alınarak kaynamaya bırakılır.Bu esnada gerektiği kadar sıcak su ilave edilerek çorbanın kıvamı ayarlanır.Çorba kaynamaya başlayınca, pul biber, nane ve tuz ilave edilip karıştırılır.Kısık ateşte sürekli karıştırarak 5 dakika kadar kaynatılır.Hazırlanan çorba ocaktan alınır ve sıcak olarak servise sunulur.
**********************************************************************************

6yZv80.jpg

Konak Kebabı Tarifi

m160112_a8df6.jpg

2 adet bostan patlıcanı.
Kızartmak için
Sıvı yağ.
Et harcı için
400 gram kuş başı et,
3 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 adet soğan,
1 adet kırmızı kapya biberi,
2 adet orta boy domates,
Yarım çay bardağı sıcak su,
Pul biber,
Tuz.
Patates püresi için
4 adet orta boy patates,
1 çay bardağı süt,
1 yemek kaşığı tereyağı,
Tuz.
Üzeri için
Kaşar peyniri rendesi.

m160112_fceb4.jpg

Öncelikle bostan patlıcanlar yıkanıp alacalı olacak şekilde soyulur ve 2 cm kalınlığında dilimlenir.Dilimlenen patlıcanlar acısını almak için tuzlu su içerisinde 15 dakika kadar bekletilir.Patateslerin kabukları soyulur ve iri iri dilimlenip, tuzlu su içerisinde yumuşayıncaya kadar haşlanır.Patatesler yumuşayınca suyu süzülür ve henüz sıcakken üzerine tereyağı ilave edilerek çatal yardımı ile ezilir.Ezilen patateslerin üzerine 1 çay bardağı süt ilave edilip karıştırılır ve patates püresi hazır hale getirilir.Patlıcanların acı suyu süzülür ve kurulanır.Patlıcanlar kızgın yağ içerisinde arkalı önlü çevrilerek kızartılır.Kızaran patıcanlar fazla yağını almak için havlu kağıt üzerine çıkartılır ve daha sonra borcam tepsiye veya fırın tepsisine dizilir.Et harcını hazırlamak için kuru soğan küçük küçük doğranır ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ içerisinde pembeleşinceye kadar kavrulur.Kavrulan soğanların üzerine küçük kuşbaşı olarak doğranmış etler ilave edilir ve harlı ateşte 2-3 dakika karıştırarak sotelenir.Sotelenen etlerin üzerine küçük doğranmış kapya biberleri ilave edilip 1 dakika daha sotelenir.Domateslerin kabukları soyulup küçük küp şeklinde doğranır ve etlerin üzerine ilave edilip karıştırılır.Üzerine yarım çay bardağı sıcak su ilave edilir ve kapağı kapalı olarak kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirilir.Etler suyunu çekip yumuşadıktan sonra ocaktan alınır ve üzerine pul biber ile tuz ilave edilerek karıştırılır.Hazırlanan et harcı tepsideki kızarmış patlıcanların üzerine paylaştırılır.Et harcının üzerine patates püresi koyulup yayılır ve son olarak üzerilerine kaşar peyniri rendesi koyulur.Hazırlanan konak kebabı, önceden ısıtılmış 200° fırında, üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.
**********************************************************************************

EyVA5z.jpg

Taze Naneli Bulgur Pilavı Tarifi

m160112_a8df6.jpg

2 su bardağı pilavlık bulgur,
1 adet büyük boy kuru soğan,
1 yemek kaşığı salça,
1 tutam maydanoz,
1 tutam taze nane,
4 yemek kaşığı sıvı yağ,
1 adet sivri biber,
4 su bardağı sıcak su (800 ml.),
Tuz.

m160112_fceb4.jpg

kuru soğanın kabukları soyulup yıkanır ve küçük küçük doğranır.Pilavın yapılacağı tencereye 4 yemek kaşığı sıvı yağ ile doğranan soğanlar koyulur ve ocağın üzerinde ara ara karıştırarak kavrulur.Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine yıkanıp süzülmüş bulgurlar ilave edilir ve karıştırarak kavurmaya devam edilir.Bulgurlar biraz kavrulduktan sonra, üzerine 1 yemek kaşığı salça eklenip biraz daha kavrulur.Son olarak bulgurların üzerine 4 su bardağı sıcak su ilave edilir ve tuzu ayarlanarak kaynamaya bırakılır.Bulgur pilavı kaynamaya başlayınca tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte bulgurlar suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirilir.Taze nane ve maydanoz ince ince kıyılır.Bulgurlar suyunu çekip yumuşadıktan sonra ocağın altı kapatılır ve doğranan yeşillikler pilava eklenip hafifçe karıştırılır.Hazırlanan taze naneli bulgur pilavı, kapağı kapalı olarak demlenmesi için 10 dakika kadar dinlendirilir.Demlenen pilav daha sonra, sıcak olarak servis edilir.

m160112_d2c69.gif
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,460
24 Eylül 2017 Bugün Ne Pişirsem ?

Haşlama Sebzeli Et Tarifi
rJgAkN.jpg


m160112_a8df6.jpg

4 parça 600 gr kemikli kuzu veya dana eti
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı tane karabiber,
3 adet orta boy patates,
1 adet büyük boy havuç,
300 gr küçük boy mantar,
1 adet küçük boy kuru soğan,
1 yemek kaşığı tereyağı,
Arzuya bağlı üzerine kekik ince kıyılmış maydanoz.

m160112_fceb4.jpg

Etin üzerine soğuk su ilave edip kanını akıtması içi yaklaşık 15-20 dakika bekletelim.Süre sonunda suyunu süzelim.Sonra düdüklü tencereye alıp üzerine tuzu, tane karabiberi ve suyu ilave edip haşlayalım.Düdüklü tencerede 20 dakika pişirelim.Derin bir tencereye tereyağı ilave edip üzerine bütün şekilde soğanı ve doğranmış havuçları alıp kaşıkla karıştırarak 1 dakika soteleyelim.Üzerine dış kabukları soyulmuş mantarları ilave edip 1-2 dakika soteleyelim.Son olarak doğranmış patatesleri ilave edip 1-2 dakika daha soteleyip haşlanmış etlerin üzerine ilave edelim.Düdüklü tencerede 2 dakika pişirip ocaktan alalım.Bu çok hafif lezzetli sebzeli et haşlama yemeğimizi arzuya bağlı üzerine maydanoz ve kekik ilave edip servis yapın.Arzuya bağlı içine 1-2 diş sarımsak ilave edebilirsiniz.
******************************************************************************************

Sumaklı Taze Soğanlı Pilav
6ylW2l.jpg


m160112_a8df6.jpg

2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su ya da tavuk suyu
1 çorba kaşığı tane sumak
3 yemek kaşığı tereyağı
6 dal taze soğan
Yarım demet dereotu
tuz

m160112_fceb4.jpg

Pirinci ılık su ve tuz ile ıslatıp 1 saat kadar bekletin ve iyice yıkayıp süzün. Suyu bir tencereye alın ve sumak tanelerini bir taşım kaynatın.Pirinci tereyağında kavurun. Pirinç beyazlaşınca ince kıyılmış soğan ve dereotunu ilave edin. Sumak tanelerini süzüp suyu da pirincin üzerine ekleyin. Tuzunu ilave edin. Pirinçler suyunu çekince pilavınız hazır.
******************************************************************************************

Üç Fasulye Salatası
WGWAk4.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 su bardağı meksika fasulyesi
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı barbunya
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 adet kırmızı soğan
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı mısır
1 yemek kaşığı nohut
1/2 demet maydanoz
1 adet limon suyu

m160112_fceb4.jpg

Meksika fasulyesi, barbunya, kuru fasulye ve nohutu haşlayın.Sularını iyice süzüp soğutun.Kırmızı soğanı gelişigüzel iri iri doğrayın.Nar ekşisi, limon suyu ve zeytinyağı ile sos hazırlayın.Haşlanmış bütün malzemeyi derin bir kasenin içerisinde sos ile karıştırın.İri iri doğranan soğanları tuz ve dilerseniz 1 çay kaşığı sumak ile iyice karıştırın.Soğanları ve iri doğranmış maydanozları fasulyelerle karıştırın ve tuz ile lezzetlendirin.

m160112_d2c69.gif
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,460
25 Eylül 2017 Bugün Ne Pişirsem ?

3pByjO.jpg

Sütlü Domates Çorbası

m160112_a8df6.jpg

4 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber
5 su bardağı su

m160112_fceb4.jpg

Domatesleri ortadan ikiye kesin ve kabuklarına dikkat ederek rendeleyin.Çorbayı pişireceğiniz tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtın.Unu, tereyağı ve zeytinyağıyla 2-3 dakika kavurun.Domates rendesini ve salçasını, çırpma teliyle kavrulan unu karıştırırken ilave edin.Topaklanma olmamasına dikkat ederek karıştırın ve suyu yavaş yavaş ilave edin.Baharatları da ilave edin ve 10-15 dakika kaynamaya bırakın.Servis etmeden önce sütü ilave edin ve karıştırın.
**************************************************************************************************

vp9RbO.jpg

Patlıcan Sarması

m160112_a8df6.jpg

2 adet bostan patlıcanı
Sos için
Zeytinyağı
Dereotu
Sarmısak ve balzamik
sirke (her dilim başına 1 çay kaşığı)
İçine
Nane
Dereotu
Maydanoz
Taze soğan sapları
Limon suyu
Nar ekşisi
Kiraz domates

m160112_fceb4.jpg

Sos malzemesini karıştırın. Patlıcan dilimlerini de ızgarada, üzerinde ızgara izi çıkacak şekilde hafifçe közleyin.Kapaklı bir kaba sos malzemesinden biraz koyun. Üzerine bir patlıcan dilimi yerleştirip, sostan sürün. Tekrar patlıcan dilimi koyup, sosu sürün. Malzemeler bitene kadar bu işleme devam edin. Bu şekilde, 8-10 kat tepeleme bir malzeme elde edeceksiniz. 6-7 saat kapağı kapalı şekilde bekletin (Zeytinyağını bol koyarsanız, 3 ay da buzdolabında bekleyebilir. Böyle yenirse de içine karabiber ekleyebilirsiniz). Başka bir kapta nane, dereotu, maydanoz, taze soğanın saplarını irice kıyın. Üzerine limon, nar ekşisi, tuz ekleyin. Kiraz domatesleri incecik doğrayın. Servis tabağına patlıcan dilimlerini alıp, üzerine yeşillikli içten koyarak sarın. Kaptaki zeytinyağı sosunu da en üste gezdirin.
**************************************************************************************************

kWm5qD.jpg

Mantarlı Yasemin Pilavı

m160112_a8df6.jpg

1 adet havuç – soyulmuş
10 adet Kestane mantarı
Zeytinyağı
2 su bardağı yasemin pirinci
2.5 su bardağı su
½ bağ dereotu
Tuz
Beyazbiber

m160112_fceb4.jpg

Havuçları soyduktan sonra diklemesine dört’e bölün ve verevine ince ince doğrayın.Kestane mantarlarını ince dilimleyin. Bir pilav tenceresine zeytinyağı koyup ısıtın, önce havuçları ekleyip 2-3 dakika soteleyin, ardından mantarları ekleyip sularını salıp çekene kadar pişirin. Yasmin pirinçlerini yıkayıp süzün ve tencereye ekleyin. 1 dakika kadar ezmeden kavurduktan sonra tuz ve suyunu koyup tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Su kaynayınca ocağın altını kısın ve pilav suyunu çekene kadar pişirin.

nMgdvg.jpg

 

Sezen

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
22 Eki 2015
Konular
692
Mesajlar
7,126
MFC Puanı
90,220
Bende günün yemegi dünkü yemegi ısıtıp yedircem mutfakda grev var bugun :D
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,460
26 Eylül 2017 Bugün Ne Pişirsem ?


DyVDqo.jpg

Erişteli Yoğurt Çorbası

m160112_a8df6.jpg

1 su bardağı erişte
1 su bardağı süzme yoğurt
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı un
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane

m160112_fceb4.jpg

Öncelikle derince bir tencereye erişteyi alın, üstüne 3 su bardağı suyu ekleyin ve yumuşayana dek yaklaşık 10 dakika kaynatın.Ayrı bir kabın içerisinde; yoğurdu, yumurtayı, unu ve rendelenmiş sarımsakları güzelce karıştırın.Kaynamakta olan eriştenin suyundan azar azar ilave ederek ve sürekli çırparak, yoğurtlu karışımı bir miktar açın.Kaynamakta olan erişteler yumuşadığında, hazırlamış olduğunuz yoğurtlu karışımı tencereye azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin.Tüm malzemeleri kaynayana dek sürekli karıştırın ve kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.Daha sonra tencerenin altını kapatın ve tuzunu ekleyin.Üzeri için; tereyağını ve zeytinyağını bir sos tavasına alın, kızdırdıktan sonra kuru naneyi ilave edin ve tavanın altını kapatın.Servis için; çorbanızı bir kasete alın ve üzerine hazırladığınız naneli sosu gezdirerek sıcak sıcak servis edin.
*********************************************************************************************************


V3APWV.jpg

Güveçte Patatesli Köfte

m160112_a8df6.jpg

Köfte harcı için
Yarım kilo kıyma
1 su bardağı kurutulmuş ekmek içi
1 adet büyük boy soğan
2-3 diş sarımsak (Damak zevkine göre ayarlanabilir)
Pulbiber
Tuz
Çok az kimyon
Diğer malzemeler
5-6 adet orta boy patates (Patateslerin boyutuna göre ayarlayabilirsiniz)
1 adet domates
2 adet biber
1 yemek kaşığı salça
Kekik
1 çay bardağı sıvı yağ

m160112_fceb4.jpg

Kıymamızı plastik kaba alıp tüm malzemeleri de koyduktan sonra yoğurup şekil veriyoruz. Pateslerimizi resimdeki gibi dilim dilim doğrayıp üzerine kekik ve biraz tuz atıp karıştırıyoruz daha sonra güvecimizin en altına yerleştiriyoruz. Üzerine şekil verdiğimiz köfteleri yerleştiriyoruz. Bu arada salçamızı bir kaseye alıp üzerine su döküp sulandırıyoruz. Daha sonra domatesleri ve biberleri de koyup üzerine yağımızı gezdirip hazırladığımız salçalı suyumuzu döküyoruz. Şimdi fırına verip pişirebiliriz.
*********************************************************************************************************


zJQ52j.jpg

Cevizli Havuç Salatası

m160112_a8df6.jpg

1 Su bardağı Ceviz Çekilmiş
4 Adet Havuç
Yarım Su bardağı Mayonez
3 Diş Sarımsak
1 Su bardağı Süzme Yogurt
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Kararında Tuz

m160112_fceb4.jpg

Havuçları rendeleyip zeytinyağında 5 dakika kavurup soğumaya bırakın. Sarımsakları rendeleyin. Derin bir kaseye yoğurt ve mayonezi koyup pürüzsüzleşene kadar çırpın. Soğuyan havucu, sarımsakları, cevizi ve tuzu yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın ve ceviz taneleri ile süsleyip soğuk olarak servis yapın.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,460
27 Eylül 2017 Bugün Ne Pişirsem ?

kXk4JJ.jpg

Tel Şehriye Çorbası

m160112_a8df6.jpg

2 çorba kaşığı Margarin
8 bardak Tavuk suyu
3 adet Domates
1,5 kahve fincanı Tel şehriye
1/2 demet Maydanoz
Tuz

m160112_fceb4.jpg

Bir tencereye margarini koyarak eritin. Yağ eriyince rendelenmiş 2 adet domatesi ilave edin. Domatesler eriyip, salça haline gelene kadar arada bir karıştırarak pişirin. Kalan 1 domatesi küçük küçük doğrayın. Domatesler pişince et suyunu, küçük doğranmış domatesi, şehriyeyi ve tuzu katıp yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin. Kıyılmış maydanozu katıp bir taşım daha kaynatın. Servis kasesine aktarıp sıcak olarak servis yapın.
*********************************************************************************************

Fırında Patlıcanlı Tavuk
ByMJ4L.jpg


m160112_a8df6.jpg

Tavuk ( 500 gr kadar göğüs eti)
Patates (3 orta boy patates)
Patlıcan (4 tane patlıcan)
Sivri biber (8 tane biber. İsteğe göre azaltıp çoğaltabilirsiniz)
Soğan (2 tane orta boy soğan)
Domates (3 domates)
Salça (1 tatlı kaşığı dolusu)
Sıvıyağ (3 yemek kaşığı kadar)
Tuz ve arzunuza göre diğer baharatlar

m160112_fceb4.jpg

Fırında patlıcanlı tavuk tarifi için tavukları ve soğanı ince olarak kıydıktan sonra tavaya sıvı yağ koyup soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. Tavuklar da daha sonra soğana ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Patates, biber ve patlıcan yağda kızartıldıktan sonra da hepsi sırasıyla tepsiyle dizilir. Domates sosu için ise domatesler rendelenir. Salça, yağ, tuz ve çok az da su ilave edilir ve karıştırılır. Hazırlanan bu sos tepside bulunan malzemelerin üzerine dökülür. Önceden ısıtılan fırın 200 dereceye getirilerek yarım saat pişirilir.
*********************************************************************************************

Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı
RPdM81.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 su bardağı arpa şehriye
Yarım Tavuk göğüs eti
Yarım yemek kaşığı tereyağ
Yarım yemek kaşığı margarin
Sıvı yağ

m160112_fceb4.jpg

Tavuk göğüsümüzü haşlayarak başlıyoruz. Pişen tavuğumuzu didiyoruz. Beklemeye alıyoruz. Tencereye tereyağ margarin ve sıvıyağı koyuyoruz. Kızan yağa arpa şehriyeleri atıp kavuruyoruz. Kavrulan şehriyelere tavukları ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Not: şehriyeler kahverengi olmalı ancak yanmamasına dikkat edin. Kavurmayı abartmayın. Kavrulan pilava iki bardak su eklenir. Tavuğun suyunu koymanız. Tavsiye olunur. Tuz eklenip kapağı kapatılır. Kaynayana kadar orta ateşte kaynama başlayınca kısık ateşte pişirilir. Pilavımız ılıyana kadar kapak açılmaz.

m160112_d2c69.gif
 

İlksu

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
18 Tem 2017
Konular
589
Mesajlar
1,269
MFC Puanı
30
@Herkül günün menüsü güzel günlük yemek pişirecek beyler bayanlar bakın işinize yarar
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,460
28 Eylül 2017 Bugün Ne Pişirsem ?

Gemici Çorbası
ZOVVRk.jpg


m160112_a8df6.jpg

Çorba İçin
6 su bardağı et veya tavuk suyu
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 kahve fincanı pirinç
1 kahve fincanı bulgur
1 soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
Üzerine Dökmek İçin
1 çorba kaşığı tereyağı
Kuru nane
Kırmızı pul biber

m160112_fceb4.jpg

Yeşil mercimekleri iyice yıkayın ve 1,5 - 2 bardak kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın,
Sonra suyunu süzün.İyice yıkanmış kırmızı mercimeği ve bulguru da ayrı bir tencereye koyun,
Yumuşayana kadar haşlayın ve pişince suyunu süzün,Yemeklik doğranmış bir soğanı tencerede biraz yağda kavurun,
Soğanlar pembeleşince tencereye domates salçasını ekleyin,Biraz soğanla salçayı karıştırın ve et suyunu ilave edin,
Haşlayıp süzmüş olduğunuz yeşil ve kızmızı mercimekleri tencereye boşaltın,Ara sıra karıştırarak pişirin,
15-20 dakika sonra pirinçleri de ilave edin, Malzemeler pişince bir tavada tereyağı veya margarini eritin,
Nane ve pul biberi de ilave edip yağda biraz çevirin, En son bu tavadaki malzemeleri tencerede kaynamakta olan çorbaya ilave edin ve karıştırın.
Tadına bakın ve gerekirse biraz tuz, nane, biber ekleyin.5 dakika daha kaynatıp ateşten alın.
****************************************************************************************************

Kadınbudu Köfte
OyZZb0.jpg


m160112_a8df6.jpg

500 gram karışık kıyma (dana ve kuzu)
1-2 adet soğan
1 kase dolusu pirinç lapası ya da dünden kalmış olan pilav
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1/4 çay kaşığı kimyon
1/4 çay kaşığı zerdeçal
1/4 çay kaşığı susam
1/4 çay kaşığı acı toz biber
4 orta boy yumurta
150 gram un (1 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
150 gram galeta unu (1 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
1 su bardağı kızartmalık sıvıyağ

m160112_fceb4.jpg

Soğanı ince yemeklik doğrayın.Kıymanın yarısı ile 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve soğanları bir tavaya alın.
Orta ateşte karıştırarak kavurun.Kıyma pişip tane tane olunca tuz ve baharatları ekleyin.
Tekrar karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.Kalan pilavınız yoksa 1 su bardağı pirinci 2 bardak suda tuz ekleyerek lapa pişirin.
Soğumaya bırakın.Soğumuş lapa ve pişmiş kıymayla çiğ kıymayı bir kaba alın.
Üzerine 1 yumurta kırıp karıştırarak yoğurun.Buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.
Sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın.Hafifçe üzerlerine bastırarak köfte şekli verin.
Kalan yumurtaları bir kabın içerisinde çok az tuz ekleyip çırpın.İki kap hazırlayıp birine un diğerine de galeta ununu koyun.
Tavada orta ateşte kızartacağınız 1 bardak sıvıyağı ısıtın. Köfteleri önce una, sonra yumurtaya ve en son galeta ununa bulayın.
Kızgın yağda her iki yüzünü çevirerek kızartın.Köfteleri üzerine kağıt havlu serili tabakta bekletip yağını çektirin.
Salata ile birlikte servis yapın.
****************************************************************************************************

Havuçlu Yoğurtlu Salata
Eyqq1n.jpg


m160112_a8df6.jpg

500 gram yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
400 gram havuç (4-5 adet orta büyüklükte)
2 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı iç ceviz


m160112_fceb4.jpg

Havuçları yıkayıp, kabuklarını kazıyın, incecik rendeleyin.
Yoğurdu mayonezle karıştırın,Sarımsağı, cevizi ve rendelenmiş havuçları ilave edin,
İyice karıştırdıktan sonra servis tabağına aktarın.

m160112_d2c69.gif
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,460
29 Eylül 2017 Bugün Ne Pişirsem ?

Ezogelin Çorbası
jQ2goJ.jpg


m151102_7173b.jpg

2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
10 su bardağı su veya et suyu
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı pirinç
4 yemek kaşığı bulgur
2 yemek kaşığı tel şehriye
1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tuz, karabiber

m151102_4529e.jpg

Önce ince kıyılmış kuru soğanı yağda pembeleştirin. İçine et suyunu katın. Kırmızı mercimeği ve pirinci ekleyin. Pirinçler uzanıncaya dek pişirin. Bulguru, şehriyeyi, salçayı katın. Tuzunu ekip, koyulaşıncaya kadar karıştırın. Bir kaşık salçayla kırmızı biberi yağda çevirin. Üzerine gezdirip, karabiberi ve kuru naneyi serpin. Sıcak sıcak servis yapın.
**************************************************************************************

Soslu Patlıcanlı Patatesli Köfte
7ybBEY.jpg


m151102_7173b.jpg

Köfte İçin;
500 gr kıyma
½ bayat ekmek içi
3 adet orta boy soğan
1 yumurta
3 diş sarımsak
1 er tatlı kaşığı karabiber, kimyon
Sos için;
5 büyük domates
5 diş sarımsak
½ demet maydanoz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
4 adet patates
4 adet patlıcan
Kızartmak için sıvıyağ
Çöp şiş

m151102_4529e.jpg

Patlıcanlar alacalı şekilde soyulup 1 cm kalınlığında halka halka doğranır. Tuzlu suyun içine konarak acı suyunun çıkması sağlanır.Köftelik malzemelerin hepsi yoğrulur ve yuvarlanarak şekil verilir.Patatesler soyulup 1 cm kalınlığında halka halka doğranır.Patlıcanlar, patatesler köfteler kızartılır.İsteğe göre şişe dizilir.Sos için, domates, sarımsak rendelenir. İçine ince ince doğranmış maydanozlar ve diğer malzemelerde eklenerek karıştırılıp şişlerin üzerine bir kaşık yardımıyla dökülür.150 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirilir.
**************************************************************************************

Zeytinyağlı Barbunya Pilaki
vJLaQA.jpg

2 su bardağı Kuru barbunya fasulyesi
2 adet Soğan
3 diş Sarımsak
1 adet Havuç
1 adet Patates
1 yemek kaşığı Salça
1/2 su bardağı Zeytinyağı
1 tatlı kaşığı Şeker
1/2 demet Maydanoz
Tuz

m151102_4529e.jpg

Kuru barbunyalar akşamdan ıslatılır, üzerini 5 parmak aşacak kadar su ilave edilip, haşlanır, süzülür.Soğan ve sarımsak soyulur, yıkanır, soğan ince kıyılır, sarımsak iki - üç parçaya bölünür ve bir tencereye yağla konur.Havuç ve patates soyulur, yıkanır, küp şeklinde kesilir. Soğanlara eklenir, birlikte kavrulur, salça eklenir, birkaç kere karıştırılır.
Süzülmüş fasulye, şeker, tuz ve su konur, ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.Yemek cam bir kaba konur, ayıklanmış, yıkanmış ve ince doğranmış maydanoz üzerine serpilir ve soğuk servis yapılır.

nMgdvg.jpg
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,460
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezzetli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim

1 Ekim 2017 Pazar Bugün Ne Pişirsem ?

Erişteli Yoğurt Çorbası
N1yBL5.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 su bardağı erişte
1 su bardağı süzme yoğurt
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı un
1 adet yumurta
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nane

m160112_fceb4.jpg

Öncelikle derince bir tencereye erişteyi alın, üstüne 3 su bardağı suyu ekleyin ve yumuşayana dek yaklaşık 10 dakika kaynatın.Ayrı bir kabın içerisinde; yoğurdu, yumurtayı, unu ve rendelenmiş sarımsakları güzelce karıştırın.Kaynamakta olan eriştenin suyundan azar azar ilave ederek ve sürekli çırparak, yoğurtlu karışımı bir miktar açın.Kaynamakta olan erişteler yumuşadığında, hazırlamış olduğunuz yoğurtlu karışımı tencereye azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin.Tüm malzemeleri kaynayana dek sürekli karıştırın ve kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.Daha sonra tencerenin altını kapatın ve tuzunu ekleyin.Üzeri için; tereyağını ve zeytinyağını bir sos tavasına alın, kızdırdıktan sonra kuru naneyi ilave edin ve tavanın altını kapatın.Servis için; çorbanızı bir kasete alın ve üzerine hazırladığınız naneli sosu gezdirerek sıcak sıcak servis edin.
************************************************************************************************************

Hünkar Beğendi
g9nmE3.jpg


m160112_a8df6.jpg

500 gr Koyun Eti
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Sirke
2 Adet Domates
2.5 Su Bardağı Sıcak Su
5 Adet Patlıcan
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1.5 Çorba Kaşığı Un
1.5 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşığı rendelenmiş Kaşar Peyniri
Tuz , Kekik

m160112_fceb4.jpg

Tencereye etleri alıp, etler bıraktığı suyu çekene dek kavurun. Ardından tereyağını, küçük kesilmiş soğanları ekleyin. 3 dakika daha kavurun. 1 çorba kaşığı sirkeyi ilave edin. Rendelenmiş domatesleri, kekiği, sıcak suyu ve en son tuzu ekleyerek, etler yumuşayana dek pişirin.Patlıcanları ateşte közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra limonlu suda 5 dakika bekletin. Suyunu iyice süzün. Keskin bir bıçak yardımıyle çok ince kıyın.Tereyağını bir tavada eritin. 1.5 çorba kaşığı unu ekleyin. Sararana dek kavurun. Sürekli karıştırarak soğuk sütü ilave edin. Karışım koyulaştığında ateşten alın. İnce kıyılmış patlıcanları, tuzu, rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Hızla karıştırıp, servis tabağına alın. Üzerine eti koyarak, servis yapın.
***************************************************************************************************

Fesleğenli Makarna Tarifi
DyEW2l.jpg


m160112_a8df6.jpg

1 paket burgu makarna
(500 gr) 2,5 litre
sıcak su (makarnayı pişirmek için)
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 bağ taze fesleğen
50 gram toz parmesan peyniri
2 diş sarımsak

m160112_fceb4.jpg

Makarnayı derin bir tencerede tuzlu ve kaynamış suyun içerisine atıp 10-12 dakika pişirin.Makarna dişe gelir kıvamda ve içi pişmiş ise olmuş demektir.Ocaktan alın ve süzmeye bırakın. Süzerken makarnanın suyunu başka bir tencerenin içerisine süzün. Son aşamada bu su işimize yarayacak.Önceden ısıtılmış tava veya tencerede sıvı yağ ve tereyağı eritin.Sarımsakları ekleyip soteleyin.1 kepçe makarnanın suyundan ekledikten sonra süzdürdüğünüz makarnayı ekleyin.1 kepçe makarna suyu daha ekledikten sonra parmesan peynirini ekleyip karıştırın.Sona aşamada doğranmış veya yaprak halindeki fesleğenleri makarnanın içerisine ekleyip ocaktan alın ve servis edin.

m160112_d2c69.gif
 

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,460
yemek tarifleri,bugün ne pişirsem,kebaplar,çorbalar,pilavlar,börekler,lezze tli tarifler,yöresel yemekler,günün menüsü,bugün ne yiyelim

2 Ekim 2017 Pazartesi Bugün Ne Pişirsem ?

Misket Köfteli Yoğurt Çorbası
o170818_4cef4.jpg


m160112_a8df6.jpg

100 gr kıyma
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yoğurt
4,5 su bardağı su
Tuz, Karabiber
Üzeri İçin
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
1/2 yemek kaşığı toz kırmızı biber

m160112_fceb4.jpg

Bir kaba 100 gr kıyma koyun. Üzerine tuz ve karabiber ekleyip, iyice yoğurun. Kıymalı karışımdan minik parçalar alıp, elinizde yuvarlayın. Diğer taraftan bir kaba 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı un koyup, iyice çırpın. Ardından karışıma 1 su bardağı su döküp, tekrar çırpın.Hazırladığınız yoğurtlu karışımı tencereye koyun. Üzerine kalan suyu koyup, kaynamaya bırakın. Kaynayan suyun içine misket köfteleri koyun. Orta ateş üzerinde 10 dakika kadar pişirin. Son olarak küçük bir tavaya 2 yemek kaşığı tereyağ koyup, eritin. Üzerine 1 yemek kaşığı nane ve yarım yemek kaşığı kırmızı toz biber koyup, kızdırın. Hazırladığınız naneli karışımı misket köfteli yoğurt çorbası üzerine döküp, karıştırın. Sıcak olarak servis edebilirsiniz.
*******************************************************************************************

Kabak çiçeği dolması
kabak_cicegi_dolmasi-0.jpg


m151102_7173b.jpg

30 adet kabak çiçeği
2 adet orta boy kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy domates
1,5 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı sıcak su
1/4 demet dereotu
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı tane karabiber

m151102_4529e.jpg

Kuru soğanları küçük küpler halinde doğrayın. Ortadan ikiye kesip uç kısımlarını aldığınız domatesleri rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Dereotu yapraklarını incecik kıyın. Tek tek topladığınız ya da semt pazarlarından satın aldığınız kabak çiçeklerinin uç kısımlarında bulunan yeşil kısımları tek tek çıkartın. Çiçeklerin içinde bulunan sarı kısımları dikkatli bir şekilde alın. Yapraklara zarar vermemeye dikkat edin. Zeytinyağının yarısını geniş bir tencerede ısıtın. Kuru soğanları dirilikleri gidene kadar kavurun. Pirinçleri yıkayıp fazla sularını süzdükten sonra tencereye alın, şeffaf bir görünüm kazanana kadar soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin. Rendelenmiş domatesi katıp karıştırın. Taze çekilmiş tane karabiber, tuz, kuru nane ve sıcak su ilavesiyle kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Demlenmesi ve soğuması için kısa süre dinlendirip kıyılmış dereotuyla harmanlayın. Hazırladığınız dolma harcından azar azar alıp çiçeklerin iç kısımlarını doldurun. Çiçekleri, üst kısımlarından içe doğru katlayıp katlama yeri altta kalacak şekilde tencereye yerleştirin. Kalan zeytinyağını üzerlerine gezdirip dolmaların yarısına gelecek kadar ılık su ekleyin. Ağırlık yapması için; bir kapak kapatıp kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede, kontrollü bir şekilde pişmeye bırakın. Arzuya göre limon dilimleri eşliğinde ılık ya da soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.
*******************************************************************************************

Çılbır
cilbir-0.jpg


m151102_7173b.jpg

3 adet yumurta
1 litre su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sirke
Bir büyük kase yoğurt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Nane

m151102_4529e.jpg

Derin bir tencereye su koyun ve ocağa alın. Suyun içine tuz ve sirke ekleyip, kaynamaya bırakın. Çılbırın sosu için, yoğurdun içine az miktar tuz koyun. İsteğe göre rendelenmiş 1 diş sarımsak da ekleyebilirsiniz. Pürüzsüz olana kadar çırpın. Ardından servis tabağının tabanına yayın.Su kaynadıktan sonra ocağın altını çok az kısın. İçine ilk yumurtayı alçaktan direk olarak kırın. Karıştırmadan 3 dakika kadar haşlayın. Daha sonra delikli bir kepçe yardımı ile yumurtayı sudan alın. Yoğurdun üzerine yerleştirin. Diğer yumurtalara da aynı işlemi uygulayın.Küçük bir tavaya zeytinyağı ve kırmızı biberi koyun. Ocağa alıp, kızdırın. Yoğurtlu çılbırın üzerine dökün. İsteğe göre çılbırın üzerine nane serpiştirip, servis edebilirsiniz.

m151102_fb7ff.jpg
 
Üst