
Malzemeler
300 gr. semizotu
1.5 çay bardağı bulgur(150 cc.lik su bardağı)
1 orta boy soğan
3 su bardağı yoğurt
Zeytinyağı
6 su bardağı su
Hazırlanışı
Soğanı küçük doğrayıp tencereye alın. Çok az zeytinyağıyla beraber hafif kavurun.
Suyunu ve bulgurunu ekleyip, bulgur yumuşayana kadar pişirin.
Semizotunu doğrayıp ilave edin. Bir taşım kaynatıp altını kapatın.
Çorbayı soğumaya bırakın. Soğuyan çorbaya yoğurdu ekleyip, pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Eğer sıcak çorba olsun derseniz, ayrı bir kapta yoğurdu, bir yumurtayı ve 1 kaşık unu karıştırıp çorba kaynarken içine ekleyin. yeniden kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Kesilmemesi için ara sıra karıştırın. Üzerine ayrıca tereyağı gezdirebilirsiniz.