• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

C Dili Nerden Çıkmış ?

Üyelik Tarihi
7 Ocak 2015
Konular
4,091
Mesajlar
4,274
MFC Puanı
40
C dili başta unix işletim sistemi için geliştirilmiştir.Unix işletim sistemi kendisi de olmak üzere,sistemin çalışmasını sağlaya programların çoğunluğu C ile yazılmıştır.C dilinin temelinde iste 1970’lerde Amerikada laboratuvarlarda geliştirelen B ismindeki bir dil bulunur.1972’lerde iste C dili Dennis M. Ritchie tarafından yazılmış.1978 yılında Dennis M.Ritchie yani C dilinin babası sayılan zat ve Brian W. Kernighan tarafından "The C Prıgramming Language" meali C Programlama Dili isimli bir kitap çıkarıyolar.O zamanlar bu bilgisayar dünyasında büyük olay olmuş ve bilgisayar dünyasında yeni bir dil böylece doğmuş.
1983 yılına gelindiğinde C dilinde belli bir standart oluşturmak için Amerikan Ulusal Standartlar Enstitüs/ANSI,C dilindeki tanımlamalara bi standart getirip ANSI standartı adını verdikleri bir C standartı bilgisayar dünyasında yerleşiyor.Böylece Bugünde C dili yaygın olarak kullanılan standarta,kavuşuyor.C diliyle ilk icraatlar sistem programları üzerine oluyor.Yani işletim sistemiyle çalışan ve sistemin daha etkin çalışmasına yardımcı olan programlar:işletim sistemleri,derleyici,veri tabanı yönetim sistemleri gibi sistem programları yazılıyor.C dili makine diline diğer dillerden yakın olduğu için çok daha hızlı çalışır.Bu nedenle sistem programlarının yazımında tercih edilmiştir.
 
Üst