• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Cadillac, 500 KM Menzile Sahip Elektrik Motorlu İlk Otomobili Lyriq'i Duyurdu

DarkWoman

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Kas 2019
Konular
5,318
Mesajlar
11,488
MFC Puanı
66,370
Cadillac, elektrik motorlu ilk aracı olan Lyriq'in duyurusunu gerçekleştirdi. Bir SUV modeli olarak karşımıza çıkan Lyriq, fütüristik tasarımının yanı sıra benzersiz özellikleri ve menzili ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Cadillac Lyriq, 2021 yılı sonu ya da 2022 başında piyasaya sürülecek.

Otomobil sektöründeki tamamen elektrik motorlu araçlar trendine bir üretici daha dahil oldu. Genelde tasarladığı lüks araçlarla tanıdığımız Cadillac, tamamen elektrik motoruna sahip olan ilk aracı "Lyriq"i duyurdu. Fütüristik tasarıma sahip bir SUV modeli olarak karşımıza çıkan Lyriq, bu tasarımıyla çok konuşulacak gibi görünüyor.

Aslına bakacak olursak Lyriq, nisan ayı içerisinde duyurulacaktı. Ancak koronavirüs pandemisi, herkesi etkilediği gibi Cadillac'ın da planlarını sekteye uğrattı. Hal böyle olunca da şirket, elektrik motoruna sahip ilk aracının duyurusunu bugüne kadar ertelemek zorunda kaldı. Aracın tasarımı ve teknik özelliklerini düşündüğümüzde, bu gecikme Cadillac hayranlarını pek de etkilemeyecekmiş gibi görünüyor.


Karşınızda Cadillac'ın ilk elektrik motorlu SUV modeli Lyriq

Cadillac Lyriq



Aracın genel görünüşü, bugüne kadar gördüğümüz tasarımlardan hayli farklı. Geliştirici ekip, Lyriq'i tasarlarken benzersiz bir tarz oluşturmaya çalışmış. Açık konuşmak gerekirse bu konuda başarılı olduklarını da söyleyebiliriz. Çünkü Cadillac'ın elektrik motorlu ilk aracı; alçak tavan çizgisi, siyah kristal ızgaraları ve fazlasıyla şık LED aydınlatmalara sahip olarak karşımıza çıkıyor.


Cadillac



Cadillac Lyriq'in tüm motor seçenekleri ve performans detayları şu an için açıklanmadı. Ancak yetkililer, bu araçta yeni bir ultium batarya sisteminin kullanıldığını ifade ediyor. Diğer bataryalara göre daha akıllı bir yapıya sahip olan bu batarya sisteminde kablolama, benzerlerinden çok daha az. Bu da mühendisler için önemli kolaylıklar sunuyor. Cadillac Lyriq'in bataryası, 100 kWh enerji üretiminin yanı sıra 150 kW'nin üzerinde hızlı şarj desteği sunuyor. Tüm bunlara ek olarak bu araç, tam dolu batarya ile yaklaşık 500 kilometre yol yapabiliyor.


cadillac



Cadillac Lyriq'in dış tasarımı ve uzun menzili kadar, iç tasarımı da hayli ilgi çekici. Çünkü Lyriq geliştiricileri, bu SUV modelinin içinde tam 33 inçbüyüklüğünde bir LED ekran kullanmayı tercih etmiş. Bu da aracı, Tesla ya da Audi e-Tron gibi araçlardan çok daha ilgi çekici bir hale getiriyor. Bu ekranda, sektörün en yüksek piksel yoğunluğuna sahip olunduğunu ve 1 milyardan fazla rengin gösterilebileceği iddia ediliyor.



Cadillac




Mühendisler, kullanıcıların en iyi deneyimi yaşayabilmeleri için Lyriq'in iç tasarımında önemli çalışmalar yapmış. Örneğin bu araçta sürücü destek sistemi, artırılmış gerçeklik desteğine sahip olan başüstü ekranlar, denetimli uzaktan park etme gibi özellikler bulunuyor. Ayrıca bu aracı daha sessiz bir hale getirmek isteyen mühendisler, bu konuda da çok hassas çalışmalar yürütmüşler. Cadillac, tüm bunlara ek olarak elektrik motorlu SUV modelinde 19 hoparlöre sahip olan AKG Studio ses sistemi tercih ediyor.



Cadillac




Yetkililer tarafından yapılan açıklamalarda Lyriq'in elektrik motorlu bir SUV olması da dahil diğer her şeyden önce bir Cadillac olduğuna değinildi. Ayrıca iddialı bir çıkış yapan Steve Carlisle, Lyriq'in önümüzdeki 10 yıl içerisinde ABD'deki lüks tanımını baştan yazacağını açıkladı. Cadillac Lyriq, 2021 sonu veya 2022 başında yollara inmiş olacak.
 
Üst