• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Can Dündar ve Erdem Gül tahliye edildi

Sezen

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
22 Eki 2015
Konular
692
Mesajlar
7,126
MFC Puanı
90,220
Anayasa Mahkemesi, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile ilgili kararını verdi. Dündar ve Gül tahliye edildi.
RkJV71.jpg

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi'nin "ihlal" kararının ardından, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tahliyesine karar verdi. Karar oybirliğiyle alındı.
Tahşiyecilere Kumpas Davası"nın bitmesinin ardından, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliye talepli dilekçesini değerlendirdi.

Mahkeme heyeti, yaklaşık 1,5 saatlik değerlendirmenin ardından, saat 00.50 sıralarında kararını açıkladı.

"ANAYASA MAHKEMESİ KARARLARI BAĞLAYICI NİTELİKTE"



Mahkeme heyeti, 3 sayfalık kararında, Can Dündar ve Erdem Gül'ün Anayasa Mahkemesi'ne başvurduğunu, mahkemenin de 'kişi özgürlüğü ve güvenliği hakkı ile ifade ve basın özgürlüklerinin ihlal edildiğine' karar verdiğini vurguladı.

Kararda, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 153-6 madde ve fıkrasında Anayasa Mahkemesi kararlarının, yasama, yürütme, yargı organları, idare makamları, gerçek ve tüzel kişiler tarafından "bağlayıcı nitelikte" olduğu vurgulandı. İhlal kararının bir örneğinin mahkemeye gönderildiğini belirten heyetin kararında, "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın bağlayıcı nitelikteki 153-6 madde ve fıkrası hükmü gözetilerek sanıklarla ilgili ihlalin sonuçlarının ortadan kaldırılmasının sağlanması bakımından sanıkların ayrı ayrı tahliyelerine karar verildi" denildi.
CEZAEVİNDEN ÇIKTILAR

Anayasa Mahkemesinin hak ihlali kararı doğrultusunda tahliyelerine karar verilen Can Dündar ve Erdem Gül gece 03.15sıralarında cezaevinden çıktı. Dündar yaptığı ilk açıklamada "Ankara'da yargıçlar varmış, tahliye olduk ama davamız devam edecek” derken Erdem Gül yaşadığımız durum "keşke olmasaydı hikayesi” dedi.
 

Hannah Arendt

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
25 Şub 2016
Konular
7
Mesajlar
343
MFC Puanı
1,760
Vahamet devam ediyor.

Tahliyeyi, beraat diye okumuyor, algılamıyoruz. Lütfen.
 
Üyelik Tarihi
26 Şub 2016
Konular
5
Mesajlar
92
MFC Puanı
740
Bu adamları da harcarlar aynı Uğur Mumcu gibi.
 

Min

Üyeliği durduruldu!
Üyelik Tarihi
25 Eyl 2015
Konular
41
Mesajlar
1,107
MFC Puanı
7,680
Bu adamları da harcarlar aynı Uğur Mumcu gibi.
merak etme canısı uğur mumcuyu yazdıkları için ölümünden bikaç gün önce yemeğe çağırıp tehtid edenler bunların sırtını sıvazlıyo.
uğur mumcu "israil ve abd afganistandaki eroini pkk yardımıyla avrupaya getirtip işletip dünyaya satıyo" yazdığı için öldürüldü.
en olacak kötü şey mezhep değişip amerikaya giderler.new jerseyde villaları hazır :s5
 
Üst