• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Cantık Tarifi

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,460
Cantık Tarifi
lbL2PJ.jpg


m160112_a8df6.jpg

2 su bardağı su(ılık)
1 çay bardağı süt
1 paket instant maya (10 gram)
1 tatl kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı (silme) tuz
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta beyazı
5 su bardağı un
Hamuru Toparlamak için
4 yemek kaşığı un
Kıymalı Harcı İçin
300 gram kıyma
2 adet kuru soğan
1 adet kapya biber
6 adet yeşil köy biberi
2 adet domates
1/4 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1/2 yemek kaşığı kuru kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı tereyağı
Kenarları için
1 adet yumurta sarısı

m160112_fceb4.jpg

Bir kapta maya, toz şeker, ılık su ve sütü karıştırın. Karışımın üzerini kapatıp mayanın aktifleşmesi için 5 dakika bekletin.5 dakika beklettikten sonra, üzerine yumurta akını, sıvı yağı ve tuzu ilave edip karıştırın.Ayrı bir geniş kaba unu ortası havuz olacak şekilde açın. Sıvı karışımı üzerine ekleyin ve yoğurun.Homojen bir karışım haline gelen hamurun üzerini streç ile kapatın ve mayalanması için 45 dakika bekleyin.Kıymalı harcın tüm malzemesini bir kapta karıştırın.Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler hazırlayın ve unlu tezgahta bezeleri yuvarlayın.Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine birbirlerine yapışmayacak uzaklıkta dizin.Elinizi yağlayın ve her bezeyi kenarları yüksek kalacak şekilde parmaklarınızla açın.Kıymalı harcı hamurların ortasına koyun ve dağıtın.Bir fırça yardımıyla yumurta sarısını hamurların kenarlarına sürün.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.Piştikten sonra 10 dakika dinlendirin ve servis edin.

m160112_d2c69.gif
 
Üst