• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Chrome, Otomatik Sesli Videoların Sesini Tıkıyor!

İlda

Özel Üye
Üyelik Tarihi
17 Kas 2012
Konular
1,235
Mesajlar
5,399
MFC Puanı
1,490
Chrome, Otomatik Sesli Videoların Sesini Tıkıyor!

Chrome, sesli reklamı abartan sitelere de sonunda yumruğunu indiriyor! İşte Chrome 64'le birlikte gelecek yenilik...

Chrome, internette son günlerin en çok canımızı sıkan sorununa çözüm getiriyor: Yüksek sesle*otomatik oynayan*videolar.


Ocak 2018'de yayınlanması planlanan*Chrome 64, videoları otomatik oynatmaya sadece sessiz videolar ve kullanıcının ilgi gösterdiği videolar için izin verecek.*Chromium Blog'a göre*bu değişiklik "otomatik oynatmanın kullanıcı medyayı çalmak istediğinde devreye girmesini ve kullanıcıların isteklerine saygı duymadığında, duymasını" sağlayacak.


Sadece bir şey okumaya çalışırken, ani yüksek sesle rahatsız edilen kullanıcılar için bu harika bir haber. Sadece sessiz videolar otomatik olarak oynatılacağı için Chrome 64'ten itibaren hazırlıksız yakalanmayacağız. Chrome sesli otomatik videolara ilgi gösterdiğinizi, bu videoları daha önce sıkça oynatıp oynatmadığınıza, siteyi telefonunuzun veya tabletinizin giriş ekranına koyup koymadığınıza göre karar verecek.

Bu değişikliğin bir yan ürünü, içerik üreticilerinin gerçekten izlemeye değer videolar üretmesi olabilir.*Chrome 63'teki bir işlev ise istediğiniz web sitelerini tamamen susturmanızı sağlayacak. Böylece Chrome kullanıcılarının kulaklarını korumak için iki yeni işlevi olacak

Chip
 
Üst