Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çilek Reçeli Tarifi

Satürn

Emektar Yönetici
  • Üyelik Tarihi
    9 Şub 2015
  • Mesajlar
    41,184
  • MFC Puanı
    12,124
  • MFC Seviyesi

Çilek Reçeli Tarifi​


Çilek Reçeli Tarifi İçin Malzemeler​
1 kg çilek
4 su bardağı şeker
1 çay kaşığı tereyağı
3-4 tane kadar küçük limon tuzu tanesi​

Çilek Reçeli Tarifi Yapılışı​
Çilekler ayıklanıp yıkanır, Bir tencere çilek ve üzerine şekeri konulup 1 gece sulanması için bekletilir. Sulanan çilekler önce yüksek ateşte kaynayınca ocağın kısık ateşine konulup tereyağı eklenir. Tereyağı hem fazla köpüklenmeyi hemde taşmasını önler. Oluşan köpükler su değmemiş demir kaşıkla alınıp çok fazla karıştırmadan kaynatılır. Yoğunluğu fazlalaşınca tırnağınızın üzerine çok az reçel kıvamından koyun eğer sağa sola akmıyorsa olmuş demektir. Ocaktan almadan 5 dk önce limon tuzunu ilave edin. Limon tuzu reçelin hem parlak görünmesini hemde şekerleşmesini önler. Afiyet olsun.​
 

Anka

Amma velakin, her şey nasip.
MFC Üyesi
Konum
İstanbul
  • Üyelik Tarihi
    22 May 2019
  • Mesajlar
    6,123
  • MFC Puanı
    9,814
  • MFC Seviyesi



KAÇ KİŞİLİK
4 küçük boy kavanoz

HAZIRLAMA SÜRESİ
8 saat

PİŞİRME SÜRESİ
1 saat

Çilek Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

1 kg.çilek
4 su bardağıtoz şeker( 800gr)
1 çay kaşığılimon tuzu(veya 2 yemek kaşığı limon suyu)

Çilek Reçeli Tarifinin Püf Noktası

Minik ve kokulu çilekler seçmeye özen gösterin. Limon tuzu reçelin daha uzun süre bozulmamasını sağlar. Reçelinizi şekerle 8-10 saat bekletmek ekstra su ilave etmeden reçelinizin pişmesine ve daha özlü olmasına yardımcı olur.

Çilek Reçeli Tarifinin Pişirme Önerisi

Reçel pişerken biriken köpükleri almayı ihmal etmeyin ki reçeliniz ileride şekerlenmesin. Eğer kaynamaya başladıktan sonra 1 çay kaşığı tereyağ atarsanız reçel çok az köpürür.

Çilek Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

Çilekleri iyice yıkayın ve sap kısımlarını koparın.

Çilekleri bir tencereye alın ve şekeri dökün. Tencerenin kapağını kapatıp 8-10 saat veya 1 gece bekletin.

Sürenin sonunda suyunu iyice salan çilekleri orta-yüksek ateşte kaynayana kadar pişirin.

Kaynamaya başlayınca altını kısın ve ara ara dikkatli bir şekilde alttan üste karıştırın.

30 dakika boyunca tıkırdamada kalsın ve siz üzerinde biriken köpüğü bir kevgir yardımıyla sıyırmayı ihmal etmeyin.

Ocaktan almadan 2-3 dakika önce limon tuzu veya limon suyunu ekleyip tekrar dikkatlice karıştırın ve ocağı kapatın.

Önceden dezenfekte ettiğiniz kavanozlara reçelleri doldurun, soğuyana kadar kapaklarını kapamayın. Soğuduktan sonra kapaklarını kapatıp buzdolabında saklayın.
 
Üst Alt