• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Çocuğunuzu uzman bakıcıya emanet edin..

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
EGD İnsan Kaynakları Yetkilisi Derya Oyan, "Birçok aile, bakıcısını yeterince tanımadan seçiyor, bu da talihsiz olayların yaşanma riskini artırıyor" dedi.
İzmir'de iki gün önce 7 yaşındaki Ece Uslu'nun bakıcısının eşi tarafından öldürülmesi ve son dönemde çocuklara kötü davranan bakıcılara ilişkin görüntülerin medyada yer alması, bakıcı seçiminin önemini ortaya koyuyor.
EGD İnsan Kaynakları Şirketi Yetkilisi Derya Oyan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, içinde insan unsuru olan hiçbir işte yüzde yüz güvenilirliğin garanti edilemeyeceğini söyledi. Oyan, ancak ailelerin bazı değerlendirmelerden geçmiş, referanslı ya da sertifikalı bakıcıları tercih ederek, bazı olumsuzlukların önüne geçebileceklerini kaydetti.
Oyan, çocuk, yaşlı bakımı ya da ev işleri için yardımcı elemanların, aracı şirketler vasıtasıyla istihdam edilmesinin, Türkiye'de henüz yeterince yaygın olmadığını ifade etti. Aracı kurumların, çalıştıracakları elemanların sadece referanslarını ve sabıka kayıtlarını incelemediğini anlatan Oyan, aynı zamanda deneyimli uzmanların bu kişilerin çocuk bakıp bakamayacağına ilişkin değerlendirmeler yaptıklarını söyledi.
Evde çalışacak elemanların seçiminin zor olduğunu bildiren Oyan, şöyle konuştu:"Bakıcılara en önemli varlığınızı, çocuğunuzu emanet ediyorsunuz. Elbette hepimiz, kendi çocuklarımıza bakmak isteriz ancak günümüz koşullarında bu maalesef mümkün olmuyor. Kısa bir görüşmenin ardından aile bakıcı seçimini yapıyor. Birçok aile, bakıcısını yeterince tanımadan seçiyor, bu da talihsiz olayların yaşanma riskini artırıyor."

"Bakıcınızı profesyonel şirket aracılığıyla seçiniz"

Bakıcı seçiminin önem taşıdığına dikkati çeken Derya Oyan, şunları söyledi: "Bakıcı olmak için bize başvuranlardan sabıka kaydını alıyoruz, inceliyoruz, referanslarını kontrol ediyoruz. Bir kişinin daha önce suç işlememiş olması, hiç işlemeyeceğini de göstermez ama burada adayların vücut dilini, mimiklerini dahi inceleyen bir ekip var. 100 başvurudan 90'ını geri çeviriyoruz. Ailelere iki önemli tavsiyem var, ne olursa olsun, evinize kamera sistemi kurunuz ve eğer çocuğunuza ailenizden biri bakamıyorsa o zaman bakıcınızı profesyonel şirket aracılığıyla seçiniz."
Oyan, yaşlı ve çocuk bakımında, kişinin eğitiminden de önce gelen konunun merhamet ve sabır olduğuna işaret ederek, sadece nadir görülecek olumsuz davranışların önüne geçmek için değil, çocuğun sağlıklı gelişiminde de bakıcının önemli rolü bulunduğunu kaydetti.
Çocuğun yemek alışkanlıklarından davranışlarına, hatta ruh haline kadar birçok açıdan bakıcısını örnek aldığını ifade eden Oyan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yıllar içinde birçok olaya şahit olduk, örneğin bakıcının hiçbir olumsuz davranışı yok ancak çok mutsuz bir insan, bakıyorsunuz çocuk da aynı ruh haline sahip. Konuşması, kullandığı kelimeler, yemek tercihleri anne ve babasından çok farklı. Referanslı, çocuk gelişimi mezunu, kendini iyi geliştirmiş çalışanlarımız var. Bunların dışında, kişinin bu işi gerçekten hakkını vererek yapıp yapamayacağını da incelemeye çalışıyoruz."
Ailelerin, daha yüksek maliyetli olacağı endişesiyle aracı kurumlardan uzak durduğunu ifade eden Oyan, kendilerine başvuran ailelerin verdikleri ücret aralığına göre eleman temin ettiklerini, ailenin ayırdığı bütçenin üzerinde bir ödeme yapmasının da söz konusu olmadığını vurguladı.​


 
Üst