• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Çocuk Kariyere Engel mi?

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
anne1.jpg

Çalışmak ya da çalışmamak... Yeni bebek sahibi olmuş bir anne için en önemli konulardan biri. Türkiye'de hem kariyerini doğru yönlendiren hem de çocuklarını planlı ve doğru yetiştiren o kadar çok örnek var ki. Yaşam tarzları ve konumları farklı olsa da annelik gibi yüce bir duyguda buluştukları için sanırım önerilerimiz herkese hitap edecektir.

Kariyer planlayan annelere öneriler
-Çocuğunuzla olabildiğince çok oyun oynayın.

Çok iyi organize olun. Çocuğun çantası, kıyafetleri gibi detayları geceden hazırlamaya çalışın.

Kendinizi çocuğunuzun okuluna adayamıyorsanız da ilginizi arada bir de olsa sınıf etkinliklerine katılıp göz önünde olarak gösterin.


anne3.jpg

Evde çalışma imkanınız varsa en azından haftanın bir günü hem onunla ilgilenip hem de notlarınızı düzenleyebilirsiniz.

Onu çok sık olmamakla birlikte ofise götürün sizin her sabah gittiğiniz yeri görmek durumu anlamasına yardımcı olacaktır.

İş dönüşü çocuğunuza sürekli hediye almaktan vazgeçin. Çocuğa her akşam bir şeyler vermek, ona ayıramadığınız zamanı madde ile kapamaya çalışmak anlamına gelir. Bu durum çocuğunuzu zamanla doyumsuzlaştıracaktır.

Ayrıca büyüdükçe sizin çalışarak hata yaptığınızı, bu sebeple kendinizi affettirmek için hediyeler aldığınızı düşünmesine neden olacaktır. Gerek ev içinde sükuneti sağlamak ve gerekse çocuğunuzu mutlu etmek için çocuğunuzun her dediğini yapmaktan vazgeçin.


Her şeyin üstesinden tek başına gelmek yerine eğer işler arasında çok fazla boğulduğunuzu düşünüyor ve kariyerinizden vazgeçmek istemiyorsanız, evinize hem temizliğe yardımcı olacak, hem de çocuğunuzun bakımıyla ilgilenecek güvenilir bir kadın alın. Ve niçin çalıştığınızı anlayabileceği şekilde çocuğunuza anlatın.

dnlenme.JPG

Çocuğun annesi dışında başka insanlarla da diyalog halinde olması, gelişimleri açısından oldukça olumlu sayılıyor. Hatta bu iletişimin devamlı olması, çocuklarda güven hissini ve iletişim gücünü artırıyor. Bu nedenle çocuğunuzu işe giderken bakıcının ellerine vermekten rahatsız olmayın. Üstelik bu şekilde bütün gün çocuğunuzdan uzak kalarak, birlikte geçirdiğiniz zaman daha da değerleniyor.

İşyerinde emzirme odası gibi özel imkânlar yaratılması için diğer annelerle birlikte mücadele edin.

Mükemmel olmaya çalışmayın. Süper iş kadını ya da süper anne olmak zorunda değilsiniz.


Eğer öğle tatillerinde sizin yanınıza bebeğinizi getirme imkanları varsa ailenizde size yardımcı olan kişiden ya da bebeğinizin bakıcısından bunu isteyin bu ona huzur vericektir.
 
Üst