• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Çocuk yılda 5 cm uzamali

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
Çocuk yılda 5 cm uzamali




Eğer bir çocuk, özellikle de 4-10 yaş arasında, yılda 5 santimden az uzuyorsa bu büyümenin yetersiz olduğunu gösterir. Ailelerin bu ölçümü takip etmesi şart!

Çocukların büyümesi aileler tarafından nasıl takip edilmeli?

Doğumdan sonraki ilk iki yıl çocukların hızlı büyüdüğü bir dönemdir. Her doğan bebeğin altıncı aya kadar düzenli olarak her ay, 1 yaşına kadar 2 ayda bir, 1-2 yaş arasında da 3'er ay arayla olmak üzere düzenli kontrollerinin yaptırılması gerekir. Kontrollerde dikkat edilecek noktalar; çocuğun boy ve kilo artışı ile baş çevresinin değişimidir. Kontroller düzenli olursa, büyümedeki yavaşlıklar erken dikkati çekecektir.

Anne babalar nelere dikkat etmeli?

Eğer bir çocuk özellikle 4-10 yaş arasında yılda 5 santimden az uzuyorsa; bu büyümenin yetersiz olduğunu gösterir. Anne babalar uyanık olmalı ve çocuklarının gelişimlerini önce kendileri yakından takip etmelidirler. Özellikle anneler, çok dikkatli olmak zorunda. Herhangi bir problemi sadece anne, en erken ve en iyi yakalayabilir. Rutin doktor kontrolleri de aksatılmamalı, büyüme grafiklerinin kayıtları saklanmalıdır. Boy artışı ile birlikte, tartı artışı da dikkate alınmalıdır.
 
Üst