• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Çocukluk çağı astım belirtileri nelerdir ?

Herkül

Admin
Üyelik Tarihi
4 Haz 2013
Konular
8,797
Mesajlar
29,749
MFC Puanı
17,440
Çocukluk çağı astım belirtileri nelerdir ?
PeAY7P.jpg

Türkiye'de her on çocuktan birinin astım veya benzeri belirtiler gösterdiğini ifade eden Çocuk İmmünoloji ve Alerji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Yaşar Özkars, tüm astımlı çocuk hastaların yarısında hastalığın ilk yaş içinde ortaya çıktığını belirtti. Hastalığın her çocukta tamamen aynı belirtileri göstermediğine dikkat çeken Doç.Dr. Özkars, tüm hastaların ortak özelliğinin tekrarlayan öksürük ve hırıltı olduğunu dile getirdi. Özkars, "Hastalık dönemleri dışında tamamen normal olan bu çocuklar bazen ayda birkaç kere bazen de yılda birkaç kere öksürük ve hırıltı atakları yaşamaktadırlar. Bu öksürük ve hırıltı dönemleri hekimler tarafından astım atakları olarak adlandırılmaktadır." dedi.

Çocukluk çağı astım belirtileri nasıldır ?

Astım ataklarına benzeyen atakların bebeklik döneminde besin alerjisi de olabileceğini belirten Doç.Dr. Özkars, bebeklerde ciltlerinde kızarıklıkla birlikte öksürük ve hırıltı atakları varsa, mutlaka besin alerjisi ve çocukluk astımı açısından değerlendirilmesi gerektiğin söyledi.

Özkars, çocukluk çağı astım belirtilerini şöyle sıraladı:

- Öksürük
- Hırıltı
- Nefes darlığı
- Göğüs ağrısı
- Tıkanıklık hissi
- Uykudan uyandıran ve küçük çocuklarda kusma ile sonuçlanabilen öksürükler

Kontrolü ihmal etmeyin

İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde vatandaşlarımızın mümkün olduğunca sosyal izolasyon içerisinde olmaları viral enfeksiyon ile tetiklenen astım ataklarını azaltmış gibi görünmektedir. Bu olumlu etki hastane ziyaretlerini azaltmaktadır. Vatandaşlarımıza tavsiyemiz tekrarlayan hırıltı ve öksürük atakları olan çocukların astım açısından değerlendirilmelerini ihmal etmemeleri ve uygun koruyucu önlemleri zamanında alarak astım ataklarından korunmalarıdır. Astım ataklarından korunmak için uygulanacak ilaç tedavilerinin dışında ilaçlardan daha büyük koruyucu potansiyel etkiye sahip olan korunma tedbirlerinin de ihmal etmemek gerekir. Bu tedbirlerin başında sigara dumanı maruziyetinin ortadan kaldırılması gelmektedir. İkinci koruyucu tedbir ise obezite ile mücadele ve sportif bir hayat tarzı ile akciğer kapasitesinin artırılmasıdır...

ALINTIDIR...
 
Üst