• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Çok siviliz, korkunç hayallerimiz var!

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan EsiLa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

EsiLa

Kayıtlı Üye
Konum
Dünya
Forum Yaşı
10 Yıl 8 Ay
Mesajlar
3,135
Tepkime puanı
13,180
Kültür sanat ailesine iki taze soluk geldi. Popüler kültür dergisi Cins ve kitap dergisi Arka Kapak, peş peşe yayın hayatına atılan yeni yayınlar oldu.

061120151509077141804_2.jpg


Aylık kültür sanat ve kitap dergileri kervanına iki yeni dergi daha katıldı. Birinin adı Cins, diğeri ise Arka Kapak. Cins, daha çok popüler kültür sanat içerikli olacak, Arka Kapak ise kitap merkezli bir yayın politikası izleyecek. İsmail Kılıçarslan yönetimindeki Cins’in yazarları arasında İbrahim Tenekeci, Haşmet Babaoğlu, Bekir Develi gibi medya dünyasından tanınmış isimler var.

Cins Dergisi Genel Yayın Yönetmeni şair İsmail Kılıçlarslan “Mevcut kültürel iktidarın dayattıklarıyla mücadele” fikrinden hareketle derginin ortaya çıktığını söylüyor. Kılıçarslan, Cins okurlarının görüşlerinin kendileri için çok önemli olduğunun altını çizerek, “Biz çok siviliz ve korkunç hayallerimiz var. O hayallere ancak okur desteğiyle ulaşabiliriz. Okurlarımızdan hem destek, hem eleştiri bekliyoruz’ diyor.

Merkezde kitap var

Yayın dünyasına henüz katılan bir başka dergi ise Arka Kapak adını taşıyor. Kitap, e-kitap ve yayın dünyasını, okurla irtibata geçirmeyi hedefleyen Arka Kapak, Ekim’de yayın hayatına başladı.

Derginin Yayın Yönetmeni Yunus Emre Tozal, kitap dergiciliğinin Türkiye’de çok önemli bir ihtiyaç olduğunu belirtiyor; Dergi olarak kuyucuyla kitap bağlarını kurmak ve kitaplardaki metaforları daha iyi anlamalarını sağlamak amacıyla yola çıktıklarını dile getiriyor.

Gazete kitap eklerinin yalnızca kitap tanıtımı yaptığını dile getiren Tozal, “Türkiye’de kitap ekleri sadece kitapları gösteriyor ve aslında bir sektörel dergi konumundalar. Kitap dergisi ise okurların kitapla olan bağını güçlendiriyor. Biz bu anlamda iyi edebiyatın peşindeyiz. Arka Kapak bu ihtiyacı karşılamak için yola çıktı” diye konuşuyor.
Aylık olarak yayımlanacak derginin ikinci sayısı Kasım’da okuyucuyla buluştu.
 
Geri
Üst