• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Dağınık Zihinler Nasıl Toplanır?

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Zaman zaman zihnimizin aşırı dağınık olduğunu hissederiz. Bu durumun önüne geçmek için zihnimizi toparlamamız gerek. İşte zihninizi eğitecek 7 küçük ipuçu...

Zihninizi Eğitmenin 7 Yolu

Her gün egzersiz yapın

Sadece zihninizi değil bütün vücudunuzu çalıştırmanız gerekir. Çünkü spor yapmak endorfin salgılamanızı sağlar ve bu sayede kendinizi daha huzurlu ve daha mutlu hissedersiniz. Mutluluk ise, hem vücudunuzu hem zihninizi çalıştırmanız için sizi desteler.
Sağlıklı kahvaltı edin

Vücudunuzu nasıl beslenerek güne hazırladığınız çok önemlidir. Doğru besinler beyininizin maksimum düzeyde çalışmasını sağlar.
İnternet

İnternette zihin çalıştırıcı egzersizlerin bulunduğu pek çok site var. Bu sitelere girerek beyininizi çalıştırabilirsiniz. Bu sitelerin hedefi hafıza, hız, problem çözme yeteneği, dikkat ve esnekliği pekiştirmektir.
Çok televizyon izlemeyin

Bizim neslimiz televizyonla büyüdü ve hala televizyon hayatımızın önemli bir parçası. Fakat televizyon ve sosyal arkadaşlık sitelerinde çok fazla vakit geçirmek beyininizin aktivitesini minimuma indirir. Bundan kaçınmak için televizyon ve sosyal ağlara ayırdığınız zamanı azaltın ve daha çok puzzle, bulmaca çözün.
Her gün yeni bir şey öğrenin

Her gün yeni şeyler öğrenmek zihninizi keskin tutar. Dans etmeyi, yeni bir dili veya resim yapmayı öğrenerek hem eğlenebilir hem de beyininizi çalıştırabilirsiniz.
Farklı şeyler yapın

Yeni öğrenmeye karar verdiğiniz şeyi tekrar tekrar yapın. Beyininiz bunu, her seferinde, yeni bir yolla yapmaya çalışacak ve doğal olarak kendini çalıştıracaktır.
Meditasyon

Meditasyon bize pek çok şey kazandırır. Farklı bakış açısı, mutluluk, yeni şeyler başarma yeteneği...vb. üstelik meditasyon, yıllar içinde, zihninizin daha da gelişmesine yardımcı olur.
 
Üst