• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Damat Boğan Kurabiyesi

OBERON

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
20 Kas 2016
Konular
2,670
Mesajlar
2,919
MFC Puanı
1,410
Malzemeler

250 gram margarin (1 paket)
2 adet yumurta (orta boy)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar nişasta

Hazırlanışı

Normalde bu tarifte 1 su bardağı un var ancak eşimin talebi sonucu unu tamamen tariften çıkardım ve sonuçtan gayet memnun kaldık. Oldukça narin bir kurabiye oldu tadına ilk kez bakanlar genelde hayret ve beğeni ile tepki veriyorlar. Öncelikle margarin gibi yumurtanın da oda sıcaklığında olmasını tavsiye ediyorum. Yaklaşık 500 – 600 gram kadar nişasta kaldırıyor. 1 su bardağı pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya ve 200 gram kadar nişastayı yoğurma kabınızda iyice harmanlayın. Daha sonra içine yumuşak margarini ve yumurtayı ekleyip yoğurun. Daha sonra nişastayı yavaş yavaş ekleyebildiğiniz kadar ekleyerek yoğurmaya devam edin. Yeterince nişasta eklediğinizde şekil verirken hamur pişmiş gibi çatlayabilir, bu sizi endişelendirmesin. Eğer nişastası eksik kalırsa kurabiyeler şeklini koruyamıyor. Şekil verdiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serili bir tepsiye dizip 170-180 derecede 30 dakika kadar pişirin. Fırınınızın mizacına göre kontrol edin, üstünün hiç kızarmaması gerek. Üzerine pudra şekeri serpmenize hiç gerek yok şeker miktarı az görünebilir ancak baymayan kıvamında bir tatlılığı oluyor.​
 
Üst