Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Damla Sakızlı Süt Helvası

OBERON

Kayıtlı Üye
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    20 Kas 2016
  • Mesajlar
    3,142
  • MFC Puanı
    151
  • MFC Seviyesi

Malzemeler

Tereyağı (130 gr)
2,5 su bardağı süt (600 ml)
½ su bardağı un (70 gr)
2 çay bardağı toz şeker (200 gr)
3 adet damla sakızı, dövülmüş
½ paket Pakmaya Şekerli Vanilin

Üstü için:

2 çorba kaşığı kavrulmuş fındık, ince kıyılmış

Hazırlanışı

1. Adım Sütü damla sakızlarıyla birlikte tencereye koyup ocağa alın.
2. Adım Başka bir tencerede 100 gr tereyağını eritip unu ilave edin. Birkaç dakika karıştırarak kavurup pembeleştirin.
3. Adım Damla sakızlı sıcak sütü kavrulmuş una ekleyip topaklanmaması için hızlıca karıştırın. Karışım muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.
4. Adım İçine 150 gr toz şeker ile Pakmaya Şekerli Vanilin’i ekleyip karıştırın.
5. Adım Süt helvanızı fırın kabına boşaltın. Kalan tereyağını ufak parçalara bölüp kalan toz şekerle birlikte muhallebinizin üstüne serpiştirin.
6. Adım Önceden ısıtılmış 190C fırında üstü kızarana kadar süt helvanızı pişirin.
7. Adım Fırından çıkarıp üstüne kavrulmuş fındık serpiştirerek hemen servis edin.
 
Üst Alt